SCANIA CV AB · Publicerad 22 nov 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Våra verkstäder hanterar en stor mängd arbetsorder per dag, då gäller det att hitta rätt reservdel snabbt i våra system. Med vårt fantastiska modulsystem och alla kombinationsmöjligheter, är det en utmaning med dagens arbetssätt. Men vi går en spännande framtid till mötes med en teknikutveckling som gör det mesta möjligt.

Vi söker nu en reservdelsredaktör som vill vara med på vår förändringsresa och utveckla världens bästa reservdelsinformation.

Om oss

Gruppen YSRP - Spare Parts Catalogue är ansvariga för att skapa reservdelsinformation för de flesta av Scanias produkter såsom lastbil, motor, buss chassi mm. Vi är idag ca 13 st på gruppen och har en bra mix av erfarna och nya. Vi är uppdelade i team med olika ansvarsområden och behöver nu utöka vårt chassi-team.

Dina arbetsuppgifter

Din huvuduppgift som reservdelsredaktör är att skapa information till målgruppen reservdelsmän hos våra återförsäljare, detta görs utifrån olika konstruktionsunderlag t ex Catia-modeller, monteringsritningar, ECO mm.

Vi står även inför spännande utmaningar då vi inom en snar framtid behöver byta ut vårat befintliga produktionssystem, och här kommer vi behöva lägga mycket fokus för att få till en lösning som gör oss effektivare och ökar kvalitén på vår information. I ett senare steg vill vi även använda 3D-underlag för att presentera informationen för våra kunder på ett ännu mer pedagogiskt sätt.

Din profil

Vi söker dig som förstår hur viktig vår leverans till servicemarknaden är och vill ge verkstäderna de bästa förutsättningarna att kunna ta hand om våra kunder.

Du är en positiv och lösningsorienterad person som har lätt för att samarbeta och tänka i nya banor. För att klara våra leveranser med hög kvalité behövs en bra planering samt förmågan att hantera flera olika flöden parallellt. En stor fördel är erfarenhet av Scanias produktstrukturer och produkter.

Program som du kommer jobba i och är en fördel om du är bekant med är t ex: OAS, SACS, Catia, Catia Composer och Isodraw.

Teknisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenhet är meriterande.

Du behärskar Svenska och Engelska i tal och skrift.

För mer information

Kontakta:

Björn Johansson (gruppchef YSRP) 08-553 540 54

Anette Björklund (sektionschef YSR), 08-553 815 64
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
19 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Fordon

Inga fler liknande jobb tillgängliga