SCANIA CV AB · Publicerad 23 nov 2021

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå. Inom hela vår verksamhet arbetar vi tillsammans för att kontinuerligt förbättra våra leveranser, våra metoder och vår kompetens. Alla anställda har möjlighet till resultatbonus och vi erbjuder även en rad andra förmåner och rabatter genom vår förmånsportal. Några exempel är personalbil, förmånliga priser på Scanias egna semesterbostäder i Sverige, friskvårdsbidrag och en grupplivförsäkring som ger utökad trygghet för dig och din familj.

Skiftledare till Scania Industrial Maintenance

Nu söker vi en engagerad skiftledare till vår enhet QDM inom motorbearbetning på Scania Industrial Maintenace (IM). Vi letar efter dig som har ett stort intresse för att koordinera och samordna resurser för att säkra ett kvalitativt underhåll.

Som skiftledare hos oss har du en ledarroll i produktionsunderhållet och ditt främsta ansvar är att leda och planera den operationella delen i verksamheten genom att samordna och priotera resurserna på aktuellt skift. Arbetet innefattar ledning av både förbyggande och avhjälpande underhåll. I rollen arbetar du nära vår kund och du har fokus på att nå våra gemensamma produktivitetsmål. Du rapporterar till gruppchef underhåll.


Vi erbjuder

På IM möter vi ständigt nya utmaningar som utvecklar oss som individer och organisation. Vi arbetar i team med kompetenta kollegor i nära samverkan med alla produktionsenheterna. Just nu pågår en spännande förändringsresa där vi går mot att arbeta ännu mer förebyggande. Hos oss blir du en viktig del av ett engagerat team bestående av underhålls-tekniker, specialister och ingenjörer som tillsammans arbetar med att utföra och utveckla ett underhåll i världsklass. Du erbjuds ett arbete som är varierande och där du får en bredd i dina arbetsuppgifter med möjlighet till kompetensutveckling. Du blir en del av en kultur som lägger stort fokus på säkerhet och samarbete. Verksamheten präglas av ett stort tekniskt kunnande, nytänkande och engagemang. Vi erbjuder fina förmåner och mycket goda utvecklingsmöjligheter.

Dina arbetsuppgifter
Som skiftledare inom QDM motorbearbetning är ditt övergripande uppdrag att aktivt planera, tilldela och följa upp underhållsjobb och övriga arbetsuppgifter i syfte att nå verksamhetens övergripande mål. I det dagliga arbetet arbetar du med att prioritera resurser utfrån rådande läge. Det är ditt ansvar att kvalitetssäkra leveransen och att skiftöverlämningen sker på ett professionellt sätt. När gruppchef inte är på plats leder du veckomöten och liknande i dennes ställe.

Hos oss är säkerheten högsta prioritet och tillsammans med ditt team arbetar ni för en god arbetsmiljö där du är en aktiv deltagare i förbättringsarbete. Du medverkar till att implementera den strategiska planen och du arbetar aktivt mot att avdelningens verksamhetmål uppfylls. Exempel är stopptid och antal tillbud.

Exempel på vidare uppgifter:
  • Tillsammans med gruppchef träna och upprätthålla kompetens hos medarbetare
  • Rapportera olyckor, tillbud och riskobservationer
  • Genomföra större samordningar
Din profil
Vi söker en samarbetsorienterad, strukturerad och stabil skiftledare. Du har tre till fem års erfarenhet av underhållsarbete, gärna erfarenhet från arbete som underhållsplanerare. För att lyckas i rollen har du god kommunikativ förmåga och du anpassar dig för att hitta win-winlösningar. Du trivs bra med att arbeta strukturerat med processer vilket gör att du hanterar stress på ett konstruktivt sätt. Du tar egna initiaiv och driver dina uppgifter hela vägen in i mål.

Vi ser också att du har:
  • en teknisk utbildning på gymnasieniv
  • B-körkort
  • goda kunskaper inom Lean metoder
  • goda kunskaper i underhållssytem, gärna Maximo
  • goda datorkunskaper
Ytterligare information
Tjänsten är på heltid tillsvidare och placeringsort är Södertälje.

Kontaktinformation
För mer information kontakta rekryterande chef Stefan Rönngård stefan.ronngard@scania.com.

Ansökan
Skicka in din ansökan som möjligt. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten tillsätts när vi hittar rätt kandidat. Som ett led i urvalet kommer vi att genomför drogtest och bakgrundskontroll på slutkandidat. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
23 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga