SCANIA CV AB · Publicerad 6 mars

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du vara en del av utvecklingen av Scanias egen testplattform som används för att testa komponenterna i drivlinan till våra fordon?

Gillar du att se helheten, men vill ändå hänge dig åt de tekniska detaljerna?

Vill du vara en del av Scanias innovativa och kreativa utvecklingsmiljö?

I så fall är du personen som vi på gruppen provningssystem letar efter. Vi ansvarar för Scanias egenutvecklade testplattform som de provande grupperna använder för komponentprovning, extern provning och End-of-line-testning.

Användningsområdet för plattformen är brett men används framförallt inom Transmission-, Hybrid- och Motorprovning. Tillsammans med våra kollegor på riggutveckling så ansvarar vi för att Scania har både kvalité och hög tillgänglighet på sin provutrustning. Framtiden är minst sagt spännande då elektrifieringen av drivlinan ställer nya krav på oss som sektion.

Dina arbetsuppgifter
 • Stötta Research & Development i provningsprocessen inom vårt område
 • Vidareutveckla vår befintliga testplattform
 • Tvärfunktionellt projektarbete för framtagning av nya provningssystem
 • Kravställa mot externa leverantörers provutrustning
 • Utveckla simuleringsmodeller av nya och befintliga system
 • Förvalta befintliga installationer
Din profil

Vi söker en person som kan kombinera mjukvaruutveckling och innovation med förståelse för vad vi provar. Du är en lagspelare och förstår vikten av lagarbete. Du bör ha kompetens inom eller viljan att utvecklas inom följande områden:
 • PC-baserade styrsystem
 • LabVIEW/GOOP/TwinCAT
 • Profibus/EtherCAT/CAN
 • Modulär Plattformsprogrammering
 • ASAM ODS / SQL databaser
Kunskap om olika utvecklingsmetodiker är meriterande men inget krav.

Du är troligtvis högskole- eller civilingenjör eller har motsvarande kvalifikationer från tidigare jobb. Du måste kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska och även helst på svenska. Mycket av jobbet går ut på att kommunicera med andra funktioner inom företaget, och det är något du måste uppskatta och ha fallenhet för. Det är en fördel om du har kännedom om industriell IT/fältbussar och I/O-system av olika fabrikat, men viktigast är nyfikenhet och viljan att lära.

Många förmåner

Vi erbjuder dig en kreativ, rolig och inspirerande arbetsmiljö där vi respekterar varandra. Här kommer du ha chansen att forma din roll och din framtid. Vi värnar om såväl personlig som professionell utveckling och utöver det så erbjuder Scania andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information

Kontakta Mårten Andersson, gruppchef NLRI 08-553 83335 eller Joakim Kjerner, Team Leader 08-55389897.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla cv, personligt brev samt relevanta betyg/intyg.
Välkommen att söka via vår hemsida senast den 10 feb 2019. Jobb id: 20183717.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Idag
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Utvecklare

Inga fler liknande jobb tillgängliga