SCANIA CV AB · Publicerad 9 juni 2021

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Testförare - helfordonsprovning Scania, långtidsprov.

Förargruppen inom R&D på Scania söker en testförare för validering av helfordon.

Vi ingår i sektionen som är ansvariga för Helfordonsvalidering. Gruppen ansvarar för provning av komplett helfordon (även kallat LP=Långtidsprovning).

Arbetet innebär både provning av provfordon på vår interna provbana och på allmän landsväg. I vissa fall provar vi även konkurrentfordon enligt samma metod som vi testar våra egna produkter. Vi provar och återkopplar med fokus på slutkunden. Vi är en kritisk men relevant ”målvakt” inom R&D och levererar subjektiva bedömningar och avvikelserapporter för att maximera kvaliteten för våra slutkunder.

Arbetet är fysiskt påfrestande då man utsätts för starka helkroppsvibrationer p.g.a. att en del av provningen innebär körning på skakhinder. Detta kräver att man har en god fysik så man kan köra i en aktiv körställning vilket görs för att minimera påfrestningar på kroppen.

Gruppen består i dag av 1 gruppchef och 16 testförare. Vi behöver nu ersätta en medarbetare på gruppen som går vidare inom Scania.

Dina arbetsuppgifter;

Arbetet består av att köra de testfordon som ingår i vår flotta, (lastbilar & bussar). Körningen är styrd enligt olika körprogram och är en kombination av körning inne på vår interna testbana och på allmänna vägar. Att vara testförare handlar givetvis om att köra fordonen men det ingår flera andra arbetsuppgifter som är precis lika viktiga, t.ex. att göra noggranna inspektioner för att söka efter felutfall på hårdvara, bedöma och utrycka subjektiva intryck samt utföra kvalitetssäkrade inrapporteringar i olika databaser på både komponent och helfordonsnivå. I jobbet ingår också förbättringsarbete för att säkerställa kvaliteten på våra leveranser vilka är en viktig del av utvecklingsprocessen.

Fordonen körs i 2-skift och som testförare jobbar man enligt rullande schema.

Din profil,

Vi söker dig som har stort intresse i att vara en del av Scanias produktutveckling. Vi tror att du är en noggrann, driven person med flera års erfarenhet av chaufförsyrket och har ett stort produktintresse för tunga fordon. Din sociala kompetens är viktig eftersom din kontaktyta är bred inom Scania. En del baskunskap inom data krävs då vi jobbar i olika databasprogram som MS Office och avvikelsehantering i FRAS/Event som är Scanias rapporteringssystem. Vissa av de databaser vi använder har engelska som språk och därför är det nödvändigt att ha en viss engelskkunskap. Det är också viktigt att kunna uttrycka sig i tal och skrift i svenska mycket bra, då det är ett led i utvecklingen av våra arbetsmetoder att man som testförare ska kunna medverka vid tvärfunktionella möten.

Meriterande egenskaper är givetvis om du har tidigare chaufförserfarenheter inom flera olika applikationer.

Körkortsbehörighet CE är ett absolut krav och DE-behörighet väger tungt för att kunna utföra jobbet.

Anställningsformen är visstidsanställning i max 24 mån där man förnyar kontraktet med 6 mån åt gången. Efter 24 mån har man chansen att bli tillsvidareanställd.

För mer information kontakta gärna Rickard Kusén gruppchef tel: 08-55352536, 070-2759840
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
20 juni 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga