SCANIA CV AB · Publicerad 13 feb

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Nu söker vi Dig som vill medverka till att utveckla framtidens energilager för att reducera CO2-avtrycket för våra produkter och på så sätt bättre hushålla med tillgängliga resurser.

Inom Scania Materialteknik finns ca 50 materialingenjörer där ca 30% är forskarutbildade. Vi utvecklar Scanias produkter genom att använda vår kunskap i produktutvecklingsprojekt men även vidareutveckling av ny materialkunskap för framtidens produkter genom materialtekniska förutvecklingsprojekt.

Dina arbetsuppgifter

Din viktigaste uppgift blir att ha kunskap om batterimaterials egenskaper/degradering i användning vilket är en viktig pusselbit i produktutvecklingsprocessen. För att uppnå detta, måste kunskapen hela tiden utvecklas genom interna och externa utvecklingsprojekt. En viktig del för Scania Materialteknik är att tillhandahålla materialtekniskt lab internt. Här får du en nyckelroll! Materialtekniska utredningar är en viktig del i utvecklingsprocessen för att tex. skaffa kunskap om orsak till degraderade batterier eller genomföra konkurrentanalyser. Ibland måste vi ta hjälp från externt laboratorium. Den ena dagen blir inte den andra lik!

Din profil

Vi tror att du avslutat din forskarutbildning men även erfarna civilingenjörer välkomnas att söka. Du bör ha tydliga kunskaper om materialkemier som är tänkbara som energilager för fordon samt kunskaper inom elektrokemi.

Du har stor initiativförmåga, drivande samt gillar att arbeta självständigt och har lätt för att samarbeta med andra. Är kundorienterad och utåtriktad och kan representera Materialteknik internt på Scania och externt mot högskolor, institut och företag som vi samarbetar med. Du behärskar engelska och svenska i tal och skrift, tyska är meriterande.

Ytterligare information

Kontakta Lars Gunnarsson gruppchef, tel. 08-55351490
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga