SCANIA CV AB · Publicerad Igår 11:10

Till oss på Electrical components for Gearbox & Aftertreatment söker vi dig som vill jobba med utveckling och integrering av elektronik i framtidens drivlinor. Du kommer vara en 1 av 9 personer där var och en ansvarar för ett specifikt teknikområde eller ett flertal olika komponenter. Även om alla har ett enskilt ansvar så finns det ett starkt driv i gruppen att samarbeta för att nå en så bra slutprodukt som möjligt. Det du inte kan får du snabbt stöd med då kompentensen oftas finns redan inom gruppen eller företaget.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som utvecklingsingenjör hos oss kommer du huvudsakligen att arbeta med utveckling av styrsystems eHW mot växellådor, efterbehandlingssystem och xEV-system. Elektroniken levereras uteslutande av underleverantörer och handlas upp på en kravbaserad specifikation. Arbetet berör dels elektronik och mekanik men även system och funktion. För att lyckas i rollen behöver du vara bra på att självständigt organisera och utföra ditt arbete men också kunna arbeta tvärfunktionellt.

Dina utmaningar är
  • Svara upp för teknisk frågor gällande dina komponenter.
  • Aktivt delta i diskussioner om gränssnitt och egenskaper.
  • Mäta och verifiera egenskaper hos dom egna komponenterna.
  • Teknisk koordinering internt mot inköp, R&D, produktion och eftermarknad.
  • Teknisk kontakt mot underleverantörer där Teams/Skypemöten kombinerat med ett par face to face möten och leverantörsbesök per projekt.
  • Planera och driva leveranserna internt inom Scania men även mot andra kunder inom TRATON.
Din profil

Som person är du en teknikintresserad, organiserad och ansvarsfull problemlösare som känner en stolthet i att göra rätt från dig. Du är en nyfiken och initiativtagande person som inte räds att fatta egna beslut. God samarbetsvilja, en förmåga att kunna sätta upp egna delmål samt att kunna leverera självständigt på dessa är ett krav. Är du dessutom pedagogiskt lagd med ett glatt humör ser vi det som väldigt positivt.

Arbetslivserfarenhet inom elektronikutveckling, sensorutveckling och arbete hos underleverantör i relevant bransch är meriterande. Vi ser även sökanden som är nyutexaminerade högskole- eller civilingenjörer (maskin, elektro eller liknande) med ett intresse för teknik och produktutveckling.

För mer information

Kontakta gruppchef Joakim Sommansson på joakim.sommansson@scania.com
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 jan 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga