SCANIA CV AB · Publicerad 18 nov 2021

Om oss

Scanias motorutveckling är en viktig del för att möta våra högt ställda hållbarhetsmål. Låg bränsleförbrukning är avgörande och där är vi en viktig del i Scanias världsledande roll. Vi har precis lanserat Scania Super, den i särklass effektivaste drivlinan för tunga fordon i världen. Nu ska vi göra den ännu bättre.

Vår sektion ansvarar för gasväxlingssystemet och där ingår ansvar för prestanda från luftintag till avgasutlopp. Vi ansvarar också för att installationen av våra motorer i de olika märkenas chassier uppfyller de krav vi sätter upp för motorns gasväxlingssystem.

Vår grupp arbetar genom alla Scanias projektfaser från konceptutveckling av system- och komponenter till industrialiseringsprojekt. Vi har egenskapsansvar för prestanda och representerar sektionens komponentgrupper i konceptfasen.

Vi är ett starkt team av individer med olika bakgrund och erfarenheter, där utveckling och kravbalansering står som gemensam nämnare. Vår grupp primerar ett inkluderande, positivt och hjälpsam arbetsätt.

Hos oss får du möjlighet att arbeta med nya lösningar för en positivare kundupplevelse. Du får möjlighet att påverka strategier för konceptutveckling i en nytänkande och dynamisk organisation med goda möjligheter till personlig utveckling.

Låter det intressant? Då tror vi att jobbet som utvecklingsingenjör hos oss kan vara rätt för dig!

Dina arbetsuppgifter

Huvuduppgiften är att stötta motorutvecklingsprojekten med expertis inom gasväxlingsprestanda, delta i prestandagrupper, utveckla våra simuleringsmodeller och driva utvecklingsprocessen mot taktade simuleringar.

Du arbetar i tät tvärfunktionell interaktion med övriga grupper inom styrsystem, efterbehandling och övriga drivlinan samt chassiinstallationen. Detta gäller för såväl produktutvecklingsprojekt som metodutveckling. Gruppen ansvarar t.ex. för motorernas höghöjdskalibreringar som vi utvecklar genom simulering och verifierar på Scanias sommarprov.

Primärt verktyg för simuleringar är GT-Power där helmotorsystem modelleras och utvärderas mot motorprovning, vägcykler och tänkbara applikationer. Detta simuleringsbaserade arbetssätt ger möjlighet till studier av system på fullmotor i tidiga skeden innan hårdvara finns.

Din profil

Vi söker dig som är en kommunikativ, initiativtagande och strukturerad problemlösare som ser möjligheter. Du har en positiv inställning, har lätt för att knyta nya kontakter samt uppskattar både att arbeta i team och på egen hand.

Vi vill att du är:
  • Intresserad av simuleringsdriven utveckling och har erfarenhet inom motorprestanda.
  • Civilingenjör inom farkost/maskin/teknisk fysik eller liknande.
  • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Scania erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betyg/intyg. Urval sker löpande under ansökningsperioden.

För mer information

Kontakta gärna gruppchef Björn Lindgren, 0700865924, bjorn.lindgren@scania.com.

Nyckelord ; simulation , engine development , gas exchange , system analysis , engineer
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
2 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga