SCANIA CV AB · Publicerad 9 jan

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Nu söker vi en ny person till vårat gäng för att driva utvecklingen av El-kompressorn för att försörja dagens och framtidens hybrid och batterifordon med luft.

Gruppen Brake Performance ansvarar för utvecklingsprov av bromssystem samt lastbilens egenskaper inom broms, luftmatning och chassinivåsystem. Vår verksamhet är tvärfunktionell och drivs i nära samarbete med andra utvecklingsgrupper och leverantörer.

Brake Performance utgörs idag av tio ingenjörer, en objektledare och fyra mekaniker. Vi är ett team som har roligt på jobbet och som alltid har nära till skratt. I teamet finns flera seniorer och experter med mångårig erfarenhet som kan ge dig tekniskt kunnande och coaching inom området.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att vara spindeln i nätet när du är med och utvecklar El -kompressorn med alltifrån kravställande till verifierande prov i rigg såsom i buss och lastbil. Du kommer bilda ett brett kontaktnät inom företaget då du kommer arbetar tvärfunktionellt och tätt med gruppen som ansvarar för styrsystem, installationsgrupperna, inköp och med leverantörer. Arbetet kommer innehålla såväl att ta fram koncept, utveckla och verifiera för att uppfylla prestanda och kvalitetskrav.

Hos oss får du en ypperlig möjlighet till ett spännande arbete i en kreativ miljö med framtida produkter!

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi breda karriär- och utvecklingsmöjligheter i kreativ miljö. Även andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Din profil
Vi tror att du är civil- eller högskoleutbildad maskiningenjör eller motsvarande och är en uttalad lagspelare. Vi ser det som viktigt att du har ett stort teknikintresse och har förmågan att omsätta teori i praktik. Särskilt intresse för mekanik och pneumatik är en fördel då dessa delar är centrala i arbetet.

Eftersom arbetet till stor del drivs självständigt är det viktigt att du tar eget initiativ och är drivande. Du är även noggrann och analytisk med en förmåga att dokumentera och kommunicera både på svenska och engelska. Vi tror du jobbat några år och har du även tidigare erfarenhet från fordonsindustri är det ett plus.

För mer information
Du är välkommen att kontakta gruppchef Fredrik Karlsson, 08-553 51498.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att din ansökan skall vara komplett.

Intervjuer kommer ske löpande så vänta inte med att söka.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
3 feb
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga