SCANIA CV AB · Publicerad 27 okt 2021

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå. Inom hela vår verksamhet arbetar vi tillsammans för att kontinuerligt förbättra våra leveranser, våra metoder och vår kompetens. Alla anställda har möjlighet till resultatbonus och vi erbjuder även en rad andra förmåner och rabatter genom vår förmånsportal. Några exempel är personalbil, förmånliga priser på Scanias egna semesterbostäder i Sverige, friskvårdsbidrag och en grupplivförsäkring som ger utökad trygghet för dig och din familj.

Vill du vara med och säkerställa ett kvalitativt underhåll och samtidigt vara med och bygga Scanias framtida produktionsanläggningar? Då kan detta vara något för dig.

Vi erbjuder
Du blir en viktig del av ett engagerat team av underhållsingenjörer som tillsammans arbetar med att utföra och utveckla ett underhåll i världsklass till en ny produktionsanläggning i Kina. Vi erbjuder ett arbete som är omväxlande och utmanande där du får en bredd i dina arbetsuppgifter och möjlighet till kompetensutveckling. Du blir en del av en kultur som lägger stort fokus på säkerhet och samarbete. Verksamheten präglas av ett stort tekniskt kunnande, nytänkande och engagemang. På IM har vi en spännande utveckling framför oss.

På IM möter vi ständigt nya utmaningar som utvecklar oss som individer och organisation. Vi arbetar i team med kompetenta kollegor i nära samverkan med produktionsenheterna. Just nu pågår en spännande förändringsresa där vi går mot att arbeta mot ett mer förebyggande underhåll. Vårt arbete präglas av en stor underhållskunskap och stort värde läggs vid säkerhet, samarbete och ständiga förbättringar. I din roll kommer du att arbeta över hela Scania globalt och du rapporterar till projektchefen för underhåll.

Scania ger dig mer än bara ett jobb. Inom hela vår verksamhet arbetar vi tillsammans för att förbättra våra produkter, våra metoder och även vår kompetens. Vi erbjuder fina förmåner och mycket goda utvecklingsmöjligheter.

Dina arbetsuppgifter
Du har en viktig projektledande roll där ditt ansvar är att säkerställa att de utrustningar som handlas upp uppfyller de krav som Scanias tekniska föreskrifter ställer avseende underhåll. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att tillsammans med din grupp kravställa underhåll i upphandlingar och granska leverantörens konstruktionsunderlag, underhållsplan, scheman och reservdelsförslag. Vidare innebär en stor del av arbetet att du följer upp och säkerställer att underhållsleveranserna bevakas och utförs enligt Scanias maskininvesteringsprocess och i linje med PRUets tidsplan.

Exempel på vidare uppgifter:
  • säkerställa skapande av första underhållsplan, reservdelslista och maskindokumentation för överlämnande till lokal underhållsingenjör.
  • upprätthålla en god ordning och reda i projekten samt säkerställa en transparent rapportering av QMKs leveranser in mot nya produktionsenheten.
  • genomföra referensbesök för utvärdering av koncept.
  • säkrar en systematisk och planerad överlämning av ny produktionsutrustning till lokal underhållsingenjör.
  • sörja för en gott samarbetsklimat inom och utom gruppen med tydligt fokus på leverans.
Din profil
Vi söker dig som är en noggrann, strukturerad och stabil lagspelare med god analytisk förmåga. Du tar stort ansvar för gruppens leveranser och du har lätt för att samarbeta med olika parter och intressenter.

Vi ser också att du har:
  • relevant högskoleutbildning, gärna inom underhållsteknik eller produktionsteknik
  • god kunskap inom underhållstrategier och mycket goda kunskaper om lagkrav inom underhåll
  • goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift
  • goda allmänna datorkunskaper
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter av projektarbete och maskinupphandlingar. Har du även kunskaper om IBM Maximo och kännedom Scanias tekniska föreskrifter för produktionsutrustning är det starkt meriterande.

Ytterligare information
Tjänsten är på heltid tillsvidare och placeringsort kan vara ute på någon av våra produktionsorter globalt. Då delar av projektet kommer att ske i Kina ingår resor i tjänsten samt längre perioder i Kina beroende på vilket område man är verksam inom.

Kontaktinformation
För mer information kontakta rekryterande chef Lina Ankargren på lina.ankargren@scania.com eller Jenny Rosendahl, Projektchef 070 081 38 08.

Ansökan
Skicka in din ansökan som möjligt, senast 6 december 2021. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och som om ett led i urvalet använder vi oss av ett urvalstester. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten. JobID:20214039

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
6 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga