Saltå Kvarn · Publicerad 10 feb

Saltå Kvarn söker en ekonomichef som vill ta ett övergripande ansvar för ekonomi och administration. Du har ett starkt affärsintresse, är lyhörd mot din omgivning och kan samarbeta med alla enheter inom företaget. Som person har du ett starkt engagemang i företagets produkter och utveckling och vill bidra till att göra riktig skillnad för människor, djur och miljö. Du ingår i ledningsgruppen, ansvarar för tre personer och rapporterar till VD.

Ansvarsområde ekonomichef

 • Planera och leda redovisningsarbetet, operativt som strategiskt.
 • Rapportering av månatlig resultat-, kostnads- och budgetuppföljning
 • Resultat- & balansräkning, kassaflöde och annan finansiell information i månads- och årsbokslut
 • Likviditetsplanering
 • Löpande prognos & budget-framtagning
 • Delta aktivt i företagets utveckling av IT- och andra verksamhetsstödjande system
 • Agera ansvarig för bolagets kontakter med banker, revisorer och myndigheter
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med ca 5 års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet från produktion och det är meriterande om du har arbetat inom livsmedelsindustrin. Det är viktigt att du har intresse och erfarenhet av att utveckla rutiner och förbättringsprocesser och gärna varit involverad i projekt där det krävts både en pedagogisk ådra och "skinn på näsan". Goda Excel- och systemkunskaper är ett krav.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som ekonomichef skall du vara engagerad och brinna för utveckling av processer, personal och affären. Du är prestigelös och trivs med arbetsuppgifter som varierar från högt till lågt. Som person är du analytisk, strukturerad, duktig på att prioritera, noggrann och mån om att leverera kvalitet i tid. Självklart har du lätt för att kommunicera med samtliga delar av organisationen. Vidare ser vi att du har en drivkraft och ett intresse av att delta i projekt avseende företagets utveckling.

Placeringsort: Järna, Stockholms län

Om Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Företagets produktionssätt är inriktat på hög, naturlig kvalitet och minimal miljöpåverkan. Ända sedan starten 1964 producerar Saltå Kvarn mjöl och olika brödsorter av ekologiskt odlad spannmål, vilket även används i andra spannmålsprodukter som flingor, gryn och müsli. Idag är sortimentet bredare och du hittar även bönor, linser, pasta, ris, olivolja, torkad frukt, juice, nötter och mycket mer i sortimentet. Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 produkter. Företaget ägs av ett 15-tal stiftelser där Vidarstiftelsen är huvudägare.

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på 070-712 9808. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 10 januari 2019. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Financial manager, CFO, Finance manager, Head of Finance, Accounting manager, Chief accountant, Finance Director, Accountant, Auditor, Senior accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Group accountant, Financial controller, redovisningsspecialist, redovisningskonsult, senior redovisningsekonom, bolagsekonom, ekonomiansvarig, ekonomichef, redovisningschef, redovisningsansvarig
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga