Trafikverket · Publicerad 31 okt 2019

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och skapa järnvägshistoria? Vi söker dig som vill leda ett av våra stora projekt inom Ostlänken, delsträckan Trosa? Vi erbjuder en långsiktig roll där du blir en viktig spelare i Sveriges största infrastrukturprojekt!

Sträckan genom Trosa kommun är c:a 10 km och innehåller utmanande terräng, bl a Sveriges längsta landskapsbro genom Trosaåns dalgång, en bro över E4:an samt flera tunnlar. Projektet omfattar alla mark- och konstbyggnadsarbeten. I dagsläget pågår arbetet med järnvägsplanen, samråd och systemhandling. I rollen ingår att ta vid i det arbetet och bygga upp organisationen, detaljprojektera, genomföra upphandlingar, leda entreprenörer och ta projektet till slutstation. I rollen behövs inte järnvägsteknisk kompetens (BEST), fokus ligger på bygg- och anläggning samt projektledning i detta mycket stora projekt.

Som huvudprojektledare hos oss gillar du att arbeta mot mål och tydliga resultat. Du ansvarar för hela kedjan från detaljprojektering, avtal till genomförande och driftsättning. Du leder delprojektledare som i sin tur leder projektgrupper med specialister, konsulter och entreprenörer. Du samarbetar med olika parter och intressenter under projektets olika skeden. En viktig del i projektet den första tiden blir att bygga upp din projektorganisation, ta fram projektspecifikation, planera förberedande arbeten samt att starta upp arbetet med detaljprojekteringen.

Ostlänken är Sveriges största infrastrukturprojekt och för dig som medarbetare finns stora möjligheter att utvecklas och få nya utmanande arbetsuppgifter inom projektorganisationen och i Trafikverket. Placering kommer initialt att vara i Solna för att i ett senare skede när produktionen startar flyttas till projektkontor i anslutning till entreprenadarbetena.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) med teknisk inriktning eller för tjänsten relevant område, eller annan bakgrund kompletterad med en erfarenhet från projektledning och/eller branscherfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av att leda stora bygg- och anläggningsprojekt
  • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har flerårig erfarenhet som projektledare på beställarsidan
  • har flerårig erfarenhet av att leda detaljprojektering
  • har erfarenhet av att leda byggnadsprojekt i samverkansform
  • har goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift
Som ledare drivs du av att skapa team, leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och, tillsammans med andra, driver du utveckling, även den digitala, genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-15

Upplysningar

Rekryterande chef Anders Sköld
0101234435

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Idag
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Projektledare

Inga fler liknande jobb tillgängliga