ÅF AB · Publicerad 29 nov

Vi erbjuder
ÅF är ett spännande och innovativt företag som skapar hållbara teknik- och designlösningar. Bolaget är i en god tillväxtfas där du kan vara med att påverka utvecklingen. Hos oss tror vi starkt på och arbetar efter våra värdeord, modig, hängiven och lagspelare. Vi vet att mångfald ger styrka, och vi utmanar, stöttar och tar fram det bästa i varandra. Du rapporterar till Kommunikationschef för divisionen Infrastructure och tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Solna.

Rollen
Som PR-ansvarig får du vara med och bygga upp en ny roll utefter en strategisk grund. Med det krävs att du är en erfaren och driven kommunikatör som går igång på nyheter och storytelling - såväl internt som externt. Du driver divisionens interna och externa berättelser, i nära samarbete med kommunikatörer och konsulter i våra affärsområden, systerdivisioner och i koncernteamet. För att trivas hos oss är du självgående och gillar att själv strukturera upp din arbetsdag. Du använder ditt nätverk, kreativitet och nyhetsnäsa för att hitta grepp och vinklar och skapa bästa möjliga innehåll för att stötta vår affär och få fler att inse värdet våra konsulter skapar. Du ingår i ett team om tre medarbetare där vi lägger upp planer tillsammans, stöttar varandra och hjälps åt, men där du har stor frihet att ta egna initiativ. Vi arbetar allihop strategiskt men också operativt.

Exempel på arbetsuppgifter
 • Förstärka det strategiska och proaktiva PR-arbetet, ta fram ett strukturerat årshjul och skapa en kommunikationsplan tillsammans med Kommunikationschefen.
 • Projektledning av PR-insatser och medierelationer, exempelvis pressvisningar, kampanjer och debattinlägg.
 • Ansvara för att producera och paketera nyheter, pressmeddelanden samt inlägg på intranätet.
 • Förstå kanalpaketering och förse chefer med inlägg som kan spridas i deras nätverk.
 • Ha ett nära samarbete med koncernkommunikatörer och divisionskommunikatörer.
 • Hitta synergier och gemensamma möjligheter för våra olika marknader.
Om dig
Du är en social och driven person som fattar egna beslut, är inlyssnande och innovativ. Du har ett stort intresse för digital kommunikation och van att skapa innehåll i sociala medier och hitta kärnan i en nyhet. Du håller koll på de senaste och kommande trenderna och har förmåga att se nyheter. Vi ser att du är en god projektledare som har struktur samt är initiativtagande och vågar tänka nytt. Det är viktigt att du förstår och värdesätter affärsdrivande kommunikation som stöttar övergripande strategi och affärsmål för att hjälpa verksamheten att komma ut med rätt budskap. En naturlig relationsbyggare som trivs i en ombytlig miljö.

Vi söker dig som:
 • Har relevant högskoleutbildning inom kommunikation och/eller media t ex IHM eller Berghs.
 • Har erfarenhet av arbete med kommunikation och PR-arbete, gärna från byråsidan som konsult och/eller arbetat i ett stort bolag.
 • Är bekväm med att arbeta på engelska i tal och skrift.
 • Är en skicklig skribent med en kommunikativ förmåga.
 • Är intresserad av samhällsfrågor.
Mer om ÅF
ÅF rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Vi vet att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför fokuserar vi på säker arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Division Infrastructure består av 4 800 ingenjörer, arkitekter, designers och naturvetare på fem marknader i Europa. Vi brinner för att utveckla morgondagens samhällen. Vi har haft en fantastisk utveckling sedan start och ser fram emot fortsatt tillväxt.

Känns det intressant?
I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM som intervjuar löpande och ser fram emot att få din ansökan med personligt brev och CV via www.kimm.se så snart som möjligt dock senast 2018-12-14. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Anna Bjerkelius eller Talent Aquisition Specialist Jessica Andersson på 08-555 290 00 eller på mail ab@kimm eller ja@kimm.se. Vi tar tyvärr inga ansökningar via mail pga GDPR.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga