AFRY · Publicerad 13 okt 2021

Om rollen
Affärsområde Buildings har ca 2000 medarbetare i sju länder i Europa, och erbjuder tjänster inom tekniska installationer, digitalisering och hållbarhet i alla olika skeden av en byggnads livscykel. Verksamheten har under många år varit på en kraftig tillväxtresa och ser fram emot att fortsätta den.

Som Senior HR Business Partner för affärsområdet kommer du att ha en viktig roll i att stötta ledningsgruppen och chefer i verksamheten att utveckla ledarskap, organisation och kultur. Du kommer jobba både strategiskt och operativt med en bredd av olika HR-frågor. Att driva HR-arbetet i samband med förvärv och integrationer är också en viktig del av rollen.

Arbetsuppgifter:
  • Ledningsgruppsarbete och strategiskt ledningsstöd i frågor som rör ledarskap, personal och organisation.
  • Driva och utveckla den strategiska HR-agendan för affärsområdet och samordna HR-insatserna inom verksamheten tvärs regioner i Sverige och i de olika länderna.
  • Säkerställa en medarbetarresa i världsklass
  • Utveckla och leda initiativ och processer kopplat till engagemang, mångfald och inkludering, talang- och ledarutveckling, successionsplanering, strategisk kompetensförsörjning osv
  • Tillsammans med HR Business Partner-teamet i divisionen stötta chefer i operativa HR-frågor rörande tex arbetsrätt, arbetsmiljö, facklig samverkan och förhandlingar.
  • Due Diligence-arbete i samband med förvärv och leda integrationer från ett HR-perspektiv
  • Vidareutveckla bonusmodeller
  • Driva utvecklingen av HR-processer och aktiviteter
Placeringsort för rollen är Malmö, Göteborg eller Stockholm och du rapporterar till HR-chef på division Infrastructure. Infrastructure är den största divisionen inom AFRY och har mer än 6000 skickliga experter och ingenjörer på över 80 kontor, alla hängivna till att skapa bättre samhällen genom hållbara lösningar inom transport, infrastruktur och fastigheter.

Om dig
Vi söker dig med akademisk utbildning inom personal, arbetsvetenskap, beteendevetenskap eller liknande och mångårig erfarenhet från en liknande roll där du stöttat såväl strategiskt som i brett, operativt HR-arbete.

Du är väl bekant med att driva utveckling av strategiska HR-processer och är van vid att bryta ned verksamhetsmål till HR-insatser och prioriteringar. Du har jobbat framgångsrikt med frågor som rör mångfald och inkludering, förändringsledning och förvärv. Du är därtill väl bevandrad inom svensk arbetsrätt. Då rollen innebär ledningsgruppsarbete för en stor verksamhet ser vi det som ett krav att du ingått i en verksamhetsledning tidigare.

Då AFRY är en internationell matrisorganisation ser vi att du tidigare arbetat i en större matrisorganisation och även att du har erfarenhet från någon typ av konsultverksamhet. Har du även erfarenhet av byggbranschen ses det som starkt meriterande.

Som person beskriver du dig som strukturerad och organiserad samtidigt som du har förmågan att vara lyhörd och kunna anpassa din agenda och plan om det skulle behövas. Du är affärsmässig och verksamhetsfokuserad och trivs med att samverka med andra för att nå gemensamma resultat. Du är kommunikativ och har en mycket god förmåga att skapa förtroende och bygga relationer och nätverk.

Om AFRY
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 17 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Koncernen är noterad på Nasdaq Large Cap med huvudkontor i Stockholm, men företaget finns på över 40 marknader över hela världen. Nettoomsättningen var cirka 2 miljarder EUR 2019.

På AFRY är vi passionerade, inte bara på jobbet utan även på fritiden. Vi tror nämligen att om du har roligt i livet presterar du bättre. Vi vill vara din ideala arbetsgivare, oavsett fas i livet, och vi förstår vikten av en balans mellan privatliv och arbete.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på ett par korta frågor.

Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här - https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lisa Sidén på lisa.siden@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga