Academic Work · Publicerad 22 okt 2021

Vi söker dig som besitter ett stort tekniskt intresse och som vill applicera dina akademiska kunskaper i ett praktiskt sammanhang. I rollen som projektingenjör erbjuds du en tjänst där du får arbeta i ett av Trafikverkets största projekt, ERTMS. Du kommer få möjlighet att arbeta med tekniska frågor som är kopplade till systemutveckling, men du kan även förvänta dig att arbeta med administration och ha många interna och externa kontaktytor. Vi vill välkomna dig som är nyfiken och som uppskattar att ta egna initiativ samt attraheras av variation i arbetsdagen. Om detta låter som ditt nästa steg, ser vi fram emot din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning två projektingenjörer till projektet European Rail Traffic Management System (ERTMS). Projektet syftar till att införa ett nytt signalsystem för järnväg. I och med detta systembyte kommer Sveriges järnväg att driftas via ett standardiserat och digitaliserat system, där Trafikverket är ansvariga för implementering och driftsättning. Du kommer att kliva in i ett spännande skede i projektet där flera års arbete kommer att realiseras. För detta uppdrag söker vi två personer som kommer att tillhöra projektgruppen Utveckling vars uppdrag är att, genom uppföljning av leverantörerna, säkerställa att kraven för signalsystemet implementeras korrekt och enligt standarder och regelverk. Du kan arbeta i Solna eller Borlänge. Är du intresserad av att utgå från Solna söker du via denna annons och är du intresserad av att utgå från Borlänge söker du via denna annons

Du erbjuds
 • För att ge dig de bästa förutsättningar att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och är anpassat för dig som nyligen tagit ut din examen. Programmet erbjuder kurser inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt. Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som exempelvis projektledare.
 • I rollen får du arbeta med projekt som för samhällets utveckling framåt.
 • Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.
Arbetsuppgifter
 • Biträda projektledarna i alla förekommande projektledaruppgifter så att de genomförs och dokumenteras
 • Biträda projektledarna med projektuppföljning avseende tid, kostnad, kvalitet, risk och arbetsmiljö
 • Kontinuerligt följa upp tidplaner, nedlagda kostnader och gjorda beställningar
 • Medverka vid möten med leverantörer
 • Medverka vid interna och externa möten och föra protokoll
 • Bidra med erfarenhetsåterföring från projektens alla delar
 • Arbeta med underrättelse- och kontraktshanteringen
Utöver detta kommer även följande arbetsuppgifter att ingå:

Hantera leverantörsdokument

Administrativt arbete med systemavvikelser och deras hantering

Vi söker dig som
 • Har högskoleingenjörsexamen med exempelvis inriktning IT, alternativt annan utbildning som vi bedömer som meriterande för tjänsten
 • Har god kommunikativ förmåga i tal och skrift i både svenska och engelska då språken används dagligen
 • Har goda kunskaper i samtliga Microsoft Office-paketet
 • Detta uppdrag är säkerhetsklassat, därmed genomförs en säkerhetsprövning innan uppdragsstart. För att kunna gå vidare i den här processen måste du därför ha ett svenskt medborgarskap.
Det är meriterande, men inget krav, om du:

Har erhållit kunskap inom järnväg från antingen studier eller arbetsliv

Har arbetslivserfarenhet där du arbetat med säkerhets- och standardkrav

Besitter stor teknisk förståelse för it-system

Som person är du:

Självgående

Resultatinriktad

Flexibel

Övrig information
 • Start: så snart som möjligt efter att säkerhetsklassning är genomförd, preliminärt i februari 2022
 • Omfattning: Heltid, kontorstider
 • Placering: Solna
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga