Försvarsmakten · Publicerad 5 okt

Försvarsmakten har en omfattande utbildningsverksamhet vars syfte är att stödja verksamhetens behov. Tillsyn för försvarsmaktens utbildningsverksamhet utövas bl.a. vid Försvarsmaktens Utbildningsenhet (FMUE). Enheten har följande ansvar och uppgifter: utveckling av myndighetens officersutbildningar, reglering av utbildningsverksamheten, inspektioner och tillsyn, validering, utbildningssamordning, internationell utbildning, ämnesstruktur, IT-struktur och statistik samt bereda beslut och stödja Högkvarteret.

Till enhetens utbildningssamordningsavdelning söker vi nu en handläggare med inriktning mot tillsyn och utveckling av Försvarsmaktens kursadministration.

Arbetsuppgifter

Som utbildningshandläggare inom utbildningsområdet utgör du ett kvalificerat stöd för att utveckla interna processer, policys och arbetssätt. Du har även delansvaret för att granska, kontrollera och samordna kursplaner och kursplaneutveckling.
Du utgör ett stöd för utveckling och agerar kontrollfunktion av kursplanedatabasen.
I arbetet ingår ett delansvar för studieadministrativa rutiner samt övrigt förekommande administrativa arbetsuppgifter.
 • Central handläggning av utbildnings- och kursplaner
 • Stöd i utveckling av funktionaliteten i vårt stödsystem SAP
 • Enskilt och tillsammans med andra leda projekt inom ramen för utbildningsområdet med särskilt fokus på kursadministration
 • Leda och delta i arbetsgrupper inom ramen för enhetens verksamhetsområde
Kvalifikationskrav
 • Magisternivå eller annan likvärdig utbildning.
 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter på strategisk och/eller operativ nivå.
 • Vana av att skriftligt uttrycka dig på ett formellt sätt på både svenska och engelska
 • Erfarenhet av utveckling med inriktning mot pedagogik och administration
 • God kompetens avseende kursplanehantering
 • Kunskap om hantering av taxonomi och progression inom utbildning
Arbetet ställer stora krav på självständighet, noggrannhet, flexibilitet och struktur. Intresse för administrativa uppgifter och frågor som rör myndighetsutövning är en förutsättning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Erfarenhet av arbete med undervisning och lärande inom eftergymnasial utbildning
 • Erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete såsom planering, uppföljning och utredning av verksamhet inom utbildningssektorn
 • Goda kunskaper om studieadministrativa system
 • Erfarenhet av processutveckling
 • B-körkort
Egenskaper

Du har en god förmåga att samarbeta och kan uttrycka dig på ett pedagogiskt och tydligt sätt i din kommunikation. Du tar egna initiativ och bidrar aktivt till de förändringar och den utveckling som verksamheten kräver. Du är självgående, resultatorienterad och prestigelös samt har förmåga att arbeta i en flexibel och dynamisk arbetsmiljö.

Övrigt

Upplysningar om befattningen lämnas av:
Avdelningschef Lena Rinalder, 070-8983221
Enhetschef: Benny Wahlberg: 076-8905602

Fackliga företrädare:
Maria Back-Nilsson, SACO-F, 08-51439743
Stefan Ragnebrink, OFR/S, 08-51439827
Christer Norman, SEKO Försvar, 08-51439811

Tillsvidareanställning, Arbetsort: Militärhögskolan Karlberg Stockholm/Solna
Tillträde: snarast, eller enligt överenskommelse

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Försvarsmaktens utbildningsenhet, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga