Finance Recruitment · Publicerad 27 sept

På Frösunda Omsorg har vi en tydlig idé. Hos oss är det kunderna som ska bestämma över sina liv och sin vardag. Det ställer stora krav på både chefer och medarbetares kompetens.

Vi vet att nyckeln till framgång är modiga och tydliga chefer som ständigt driver arbetet framåt. Med rätt chefer vid rodret ska vi förändra hur vi ser på omsorgen i Sverige.

Vi söker nu en driven och förändringsorienterad Redovisningschef med erfarenhet av koncernredovisning. I rollen som Redovisningschef kommer du ha många kontaktytor och du förväntas aktivt delta i olika projekt som rör ekonomiavdelningen. Detta är en nyckelroll i Frösundas fortsatta expansion.

Din arbetsplats är på huvudkontoret i Solna och du rapporterar till CFO. Det är goda kommunikationer till huvudkontoret.

Arbetsbeskrivning
 • Leda och utveckla redovisningsfunktionen som består av ett 15-tal personer
 • Ansvar för att upprätta moderbolagets och dotterbolagens bokslut, deklarationer samt årsredovisningar
 • Ansvar för koncernens och dotterbolagens moms- & skattehantering
 • Ansvara för löpande rapportering till bolagets ägare
 • Hålla sig uppdaterad med IFRS-reglerna och andra legala krav
 • Utveckla och säkerställa en god internkontroll och att arbetet uppfyller ägarnas krav
 • Kontinuerligt vidareutveckla arbetsprocesser och rutiner för ekonomiavdelningen
 • Delaktig i det årliga budgetarbetet
 • Aktivt driva frågor i systemförvaltningsorganisationerna för redovisningsfunktionen
 • Gemensamt med CFO var kontaktperson mot koncernens revisorer
Profilbeskrivning
 • Civilekonom eller motsvarande med minst 10 års relevant arbetslivserfarenhet varav 3 år i en ledarroll där du varit lönesättande chef.
 • Erfarenhet från en börsnoterad koncern och van vid högt tempo och att arbeta mot tighta deadlines
 • Gedigen erfarenhet av redovisning och kan självständigt upprätta månads-, kvartals och årsbokslut samt har erfarenhet av koncernredovisning
 • Väl förtrogen med IFRS samt svenska redovisningsregler och är van att ansvara för skatt och moms
 • Vi ser gärna att du deltagit i förändringsprojekt och affärssystembyten tidigare
 • Som ledare är du trygg och brinner för att utveckla och att entusiasmera dina medarbetare
 • Som person är du driven, strukturerad och har lätt för att skapa goda relationer
Om Frösunda Omsorg AB
Frösunda grundades 1994 och är ett ledande omsorgsbolag med verksamhet över hela Sverige. Verksamheten omfattar Personlig Assistans, Äldreomsorg, Funktionsnedsättning och individ och familj. Frösunda har 9 500 medarbetare som arbetar inom verksamheter på ett 100-talet orter i Sverige. Företaget omsätter cirka 3 miljarder.

Frösunda är ett värderingsdrivet företag. Det betyder att vi arbetar utifrån en uppsättning värderingar som vi tror starkt på och som vi bestämt att gemensamt hålla oss till. I grunden ligger också en idé om hur vi kan skapa allra störst nytta för våra kunder som vi kallar Frösundaidén. Frösundaiden kan sammanfattas med att vi låter kunden bestämma, utforma våra processer och våra arbetssätt. Det ställer mycket höga krav på att vi är lyhörda, flexibla och duktiga på att anpassa oss efter kundernas önskemål.

Frösunda ägs av brittiska bolaget HG Capital.

Vill du vara med på Frösundas resa och vara med och skapa en ekonomifunktion i världsklass så ansök idag! Skicka ditt CV i word till philip.dufwa@financerecruitment.se och märk Förändringsorienterad
Redovisningschef ref 337.

Sökord:
ekonomi, stockholm, redovisning, accounting, redovisningschef, accounting manager, head of accounting, IFRS, K3, koncernredovisning, group accounting, konsolidering, consolidation
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi på Finance Recruitment har tillsammans över 20 års erfarenhet av rekrytering från Stockholm och London. Genom att engagera oss i våra kunders behov och våra kandidaters önskemål matchar vi kravprofil med rätt kompetens. Vi tror på specialisering och fokuserar enbart på roller inom ekonomi, bank och finans för att säkerställa en kvalitativ leverans. Vi sköter hela rekryteringsprocessen från start till slut och du som kund kan känna dig trygg i att du har en kontaktperson genom hela processen så att ingen relevant information går förlorad. Vi tillhandahåller konsultuppdrag och rekryteringstjänster, vi har idag ett etablerat nätverk med Sveriges bästa ekonomer. www.financerecruitment.se
+ Läs mer om företaget