Finance Recruitment · Publicerad 10 aug 2020

Group Financial Controller till Hoist Group

Vill du arbeta i en utvecklande roll på koncernnivå och göra detta i en entreprenöriell och framgångsrik internationell koncern? Trivs du i en roll där du får arbeta brett inom både affärs- och finansiell controlling? Och vill du vara en del av ett ambitiöst och rutinerat team i en roll med många intressanta kontaktytor. Då kan du vara den vi söker!

I rollen som Group Financial Controller kommer du arbeta globalt och inom ett brett spann. Du kommer bland annat att arbeta affärsnära med kvalitetssäkring och koordinering av bokslutsprocesser, finansiell uppföljning, sammanställning av rapportpaket samt framtagandet av KPI:er och likviditetsprognoser. Samtidigt kommer du vara drivande i det överordnade arbetet med att utveckla Hoist's koncernövergripande finansiella regelverk i takt med ökande externa krav samt etablering av interna kontrollrutiner. Du kommer att ha en mycket central roll inom organisationen, och rollen innebär många internationella kontakter och ett tätt samarbete med dotterbolagens ekonomifunktioner

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
 • Kvalitetssäkring och koordinering av månadsbokslut
 • Delaktighet i kvartals-och årsbokslut
 • Säkerställa och analysera dotterbolagens inrapportering
 • Instrumentell i budget och prognosarbetet
 • Sammanställning av rapportpaket såsom standardrapporter, KPI:er samt managementrapporter till ledning och styrelse
 • Likviditetsprognosticering
 • Analys av nyckeltal och diverse adhoc analyser
 • Utveckla koncernomspännande policies och strukturer inom redovisnings- och rapporteringsområdet
 • Delaktig i vidareutveckling av koncernens ramverk inom intern kontroll
 • Proaktivt driva och delta i effektivisering av redovisningsrutiner, processer och system
Du kommer att rapportera till Group CFO och vara placerad i nyinflyttade moderna ljusa lokaler på huvudkontoret i Solna Strand.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har:
 • Akademisk examen inom ekonomi, gärna med inriktning mot redovisning
 • Minst 3 års erfarenhet från bred controllingtjänst samt tidigare erfarenhet från redovisning
 • Starkt systemintresse
 • Mycket goda kunskaper i Excel
 • Goda kunskaper i engelska, skriftligt som muntligt
 • Drivs av att jobba i föränderlig miljö och av att få möjligheten att sätta sin prägel på process- och rapporteringsrutiner samt att driva förändringsprojekt
Meriterande:
 • Erfarenhet från etablerad verksamhet alternativt revisionsbakgrund
 • Erfarenhet från koncernrapportering
För att lyckas och trivas på Hoist Group är du en positiv och nyfiken person som trivs med att arbeta i en entreprenöriell miljö med korta beslutsvägar. Du är van att driva ditt arbete framåt och har förmågan att ta egna initiativ. Vidare är du en flexibel person som är bra på att skapa strukturer i en föränderlig miljö och ditt arbete kännetecknas av en hög kvalitet. Eftersom du kommer att ha många kontaktytor i rollen är det avgörande att du trivs i samarbetet med andra och är lyhörd och smidig i ditt sätt att kommunicera.

Stämmer detta in på dig? Då kan vi erbjuda dig en spännande och utvecklande tjänst i en fartfylld miljö på ett drivet och växande företag med sunda värderingar där prestigelöshet och frihet under ansvar gäller. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper

Organisationsbeskrivning
Hoist Group är helhetsleverantör av tekniska system med integrerade mjukvaror till hotell och offentlig verksamhet. Med mer än 20 års erfarenhet är Hoist Group marknadsledande inom höghastighetslösningar för internet, tv-system, boknings- och back office-system samt låssystem. Hoist Group har sitt huvudkontor i Sverige och har kontor i 18 länder i EMEA-regionen.
Hoist Group har cirka 500 anställda och omsatte 1,2 miljarder SEK 2018.

Intresserar denna roll dig? Ansök i så fall omgående då intervjuer sker löpande. Ansök via "ansök-knappen" på www.financerecruitment.se eller kontakta ansvarig rekryteringskonsult på fredrik.sjoberg@financerecruitment.se vid eventuella frågor.

Sökord: ekonomi, stockholm, financial controller, group financial controller,
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Finance Recruitment grundades 2014 av fyra seniora rekryteringskonsulter med en tanke - att bli det självklara valet vid rekryterings- och interimstillsättningar inom ekonomi, bank och finans i Stockholm. Genom att uteslutande arbeta med tjänster inom dessa områden kan vi kalla oss specialister vilket har medfört att vi fått våra kunders fulla förtroende.

Varje rekrytering är unik. För att kunna leverera bäst värde till våra kunder och kandidater har vi valt att dela upp vår organisation i tre olika specialistområden: Finance Recruitment Permanent, Finance Recruitment Interim och Talent Recruitment Permanent & Konsult.

Med marknadens starkaste nätverk och ett tydligt fokus inom vårt specialistområde har vi erfarenheten och kunskapen som krävs för att säkerställa att rätt kandidat tillsätts rätt uppdrag.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
9 okt 2020
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga