Fortum · Publicerad 5 aug 2020

Är du en engagerad och prestigelös ledare som drivs av förändring och utveckling? Vill du vare en del av ett bolag som driver på förändringen mot en renare värld? Välkommen med din ansökan till rollen som Billing Team Manager på Fortum!

Vi söker dig som är van vid att leda i förändring och brinner för ledarskap. Ditt team består av 17 kompetenta och engagerade medarbetare och du rapporterar till Billing Unit Manager. Fortum sitter i nya, moderna lokaler i Solna.

Om rollen
I rollen som Billing manager kommer du vara övergripande ansvarig för det dagliga arbetet och säkerställa vår leverans av högkvalitativa tjänster, både till våra interna och externa kunder. Du har ett coachande ledarskap som kännetecknas av en förmåga att se och locka fram det bästa ur dina medarbetare. Tillsammans med teamet ansvarar du för arbetsuppgifter inom områdena mätvärdeshantering, kontraktshantering och fakturering.

Som Billing manager leder du implementering av nya initiativ och arbetssätt. Du driver det löpande förbättringsarbetet inom områden såsom digitalisering och automatisering och säkerställer att kunden alltid är i fokus. Du samverkar med dina kollegor i de nordiska länderna för att harmonisera och utveckla våra processer. Du har ett nära samarbete med våra interna och externa kunder samt med vår IT avdelning

Du ingår i Billing and Debt Collections ledningsgrupp i Sverige där du tillsammans med dina kollegor arbetar för att utveckla hela den svenska verksamheten. Fortum driver just nu flera strategiska projekt vars mål är att förbättra resultatet genom ett ökat kundfokus samt att via digitalisering förbättra "Operational Excellence". Du kommer att leda ditt team genom de förändringar och möjligheter som dessa projekt kommer att innebära.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi ser att du har minst 5 års ledarskapserfarenhet och du är van vid att leda i förändring. Vidare har du erfarenhet från transaktionsintensiv verksamhet samt är flytande i både svenska och engelska. Du har en akademisk examen eller motsvarande utbildning/erfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet från elbranschen, implementationsprojekt och/eller LEAN.

I denna rekrytering sätter vi högt värde på de personliga egenskaperna. Som ledare är du trygg i dig själv, du leder genom dina medarbetare och du har förmågan att entusiasmera och engagera ditt team. Du har lätt för att skapa relationer, har en stark kommunikativ förmåga och är kundfokuserad. Du trivs i en föränderlig miljö där det finns utrymme för utveckling och du har ett naturligt driv framåt samt förmågan att strukturera och prioritera.

Hur gör jag nu?
I denna rekrytering samarbetar Fortum med Mpya Finance. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Åsa Schramm asa.schramm@mpya.se eller Elin Allskog elin.allskog@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum varför det är bäst att inte dröja med din ansökan. Varmt välkommen att söka och trevlig sommar!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Fortum är ett europeiskt energibolag med verksamhet i mer än 40 länder. Vi förser våra kunder med el, gas, värme och kyla samt smarta lösningar för att förbättra resurseffektiviteten.

Energi har alltid varit en bidragande faktor i människans utveckling och vårt moderna liv kräver mer energi än någonsin. Fokus på att minska koldioxidutsläppen har funnits i Fortums DNA under årtionden och våra koldioxidutsläpp är redan bland de lägsta inom den europeiska elkraftsproduktionen. Fortums aktie är noterad på Nasdaq Helsingfors.

Våra värderingar - nyfikenhet, ansvarstagande, integritet och respekt - är grunden för alla våra aktiviteter. Våra ledarskapsprinciper baseras på ett öppet ledarskap och en tilltro till våra medarbetare. Det gör Fortum till en arbetsplats som erbjuder utmaningar och ansvarstagande, baserat på stor tillit. Läs mer om Fortum på www.fortum.com
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 aug 2020
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler liknande jobb tillgängliga