SJR · Publicerad 17 sept 2019

SIPRI är ett oberoende internationellt forskningsinstitut med det huvudsakliga uppdraget att genomföra forskning och aktiviteter gällande säkerhet, konflikt och fred. SIPRI grundades år 1966 och tillhandahåller data, analys och rekommendationer, baserade på öppna källor, till politiker, forskare, media och den intresserade allmänheten.

SIPRI sitter i Solna i trivsamma lokaler och du välkomnas till oss som trivs på jobbet och har kul tillsammans!

Om Rollen

Tjänsten som projektekonom är en nyinrättad roll där vi söker dig som är stark på administration, duktig på att koordinera och har erfarenhet av grunderna i redovisning och ekonomi. Som projektekonom kommer du tillhöra ekonomiavdelningen på SIPRI som idag består utav ett team på två personer som tillsammans ansvarar för ekonomi- och redovisning på SIPRI. Ditt fokus kommer till största delen handla om uppföljning och kontroll av institutets projekt och att stötta projektledarna med den ekonomiska uppföljningen.

Rollen innebär ett nära samarbete med våra forskare och projektledare. Du rapporterar till ekonomichefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Hantera de finansiella och administrativa aspekterna av pågående projekt
  • Behjälplig vid revidering av budget i projekten
  • Kontrollera reseräkningar
  • Förbereda rapporter till givare och se till att finansiella och beskrivande rapporter lämnas in i tid och i rätt format
  • Leda projektrevisioner samt bidra till de finansiella revisionerna av SIPRI
  • Backup till kollegorna på ekonomiavdelningen
Din bakgrund

Vi söker dig som har ekonomisk universitets-eller högskoleexamen eller motsvarande kompetens, och 2-3 års erfarenhet av en liknande roll inom ekonomi, i en position som projektekonom eller redovisningsekonom. Meriterande om du har erfarenhet från en internationell miljö. SIPRI är mitt i ett systembyte till Maconomy så har du erfarenhet av detta system är det meriterande. Det viktigaste är att du har god systemvana. Meriterande om du också har erfarenhet av projektredovisning. Du kommunicerar obehindrat både på svenska och engelska i tal och skrift. Dina Excel kunskaper är goda och du är en van användare av Office-paketet.

Vem är du?

För att vara framgångsrik i denna roll är det viktigt att du är prestigelös och drivs av att arbeta i en verksamhetsnära roll. Du har god social kompetens och sätter människor i centrum och känner ett starkt engagemang i institutets utveckling. Du är noggrann, tålmodig och har god förmåga att kommunicera internt och externt.

Som person är du ansvarsfull och kan arbeta självständigt samtidigt som du har lätt för att samarbeta med andra människor, i teamet och i andra delar av verksamheten. Det är viktigt att du tycker att ständig utveckling och förändring av rutiner och arbetssätt är en del av ditt arbete.

Ansökan

I denna rekrytering har SIPRI valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Therese Kraft på telefon 08-407 55 14. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2019-10-13. Varmt välkommen med din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner på SIPRI är Pieter Wezeman för ST (pwezeman@sipri.org) och Jiayi Zhou för SACO-S (zhou@sipri.org).

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Projektekonom

Sökord: redovisningskonom, ekonomi, projekt, projektekonom, projektcontroller, , finance, controller
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
16 nov 2019
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga