SJR · Publicerad 23 dec 2020

Om företaget

Miele med huvudkontor i Tyskland är Europas största familjeföretag i vitvarubranschen, grundat 1899. Miele är en internationell koncern, representerat i nästan 100 länder med egna dotterbolag eller importörer, har ca 20 500 anställda och omsatte 2018/2019 4,16 miljarder Euro. Företaget har sedan starten byggt sin marknadsposition på att ligga främst inom kvalitet och teknik. "Immer Besser", fritt översatt "Alltid bättre", speglar de kärnvärden som Miele har haft ända sedan företaget grundades: Att ständigt sträva efter att åstadkomma något bättre. Miele AB är koncernens dotterbolag i Sverige med ca 115 medarbetare.

Om tjänsten

Är du redo för en ny utmaning och vill vara med och utvecklas tillsammans med oss på Miele? Miele befinner sig på en förändringsresa och söker just nu driven och självgående Sales Controller till en nyinrättad position där du får vara med och påverka dess utformning.

Som Sales Controller kommer du att ingå i ett nordiskt team bestående av 5 controllers och rapporterar direkt till Miele's nordiska CFO.

Ditt huvudsakliga ansvar innefattar:
  • Ansvarig för budget och prognostisering med uppföljning mot faktiskt resultat samt investeringsprocesser
  • Ansvarig för sales controlling avseende Miele's Nordic Key Account kunder samt Nordiska Regional Distribution Centre
  • Ansvarig controlling partner till nordiska logistik gruppen med lager och logistik
  • Uppföljning av relevanta KPI'er
  • Ta in koncernverktyg och struktur och leda implementeringen för strategidiskussioner i den nordiska verksamheten
  • Proaktivt samla in, övervaka, analysera, diskutera och kommunicera riktad, relevant affärsinformation för att underlätta förståelse av affärsresultat och bolagets utveckling
  • Att ansvara för förberedelser av för- och efterberäkningar, kundens lönsamhetsanalys och prisberäkningar av produkterna
  • Hantering av kundrabatter och bonus för nordiska nyckelkunder
  • Ansvar för process rörande kundkrediter i samarbete med Miele's shared service center
  • Aktivt involverad i nordiska och koncerngemensamma projekt
Placering: Solna, Stockholm.

Din bakgrund

För att lyckas i rollen som Sales Controller så har du en akademisk examen inom ekonomiområdet, företrädesvis med inriktning inom redovisning eller controlling. Utöver det har du minst 3-5 års arbetslivserfarenhet i en roll som Sales Controller eller Business Controller. Du har en god förståelse för redovisningsflödet i internationella koncerner och i affärsrätt. Du är en erfaren systemanvändare, har utmärkta kunskaper i Microsoft Excel och är van vid att hantera stora mängder data. På Miele arbetar vi i SAP miljö och därför är det särskilt meriterande om du har tidigare erfarenhet av det. Du har mycket goda kunskaper i både engelska och svenska, både i tal- och skrift. Om du behärskar ytterligare ett nordiskt språk så är det en fördel.

Som person är du en självgående, ansvarstagande och driven person. Vidare så är du en affärsmässig och kommunikativ person som trivs med att ha många kontaktytor. Du är också viktigt att du är noggrann, strukturerad och analytiskt lagd.

Ansökan

I denna rekrytering har Miele valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070 4715908. Vi gör urval och intervjuar löpande.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

Titel: Sales Controller
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
21 feb 2021
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga