Swedish Space Corporation · Publicerad 2 okt 2020

Vill du arbeta i ett innovativt och kunskapsintensivt företag som gör skillnad på riktigt? Vill du gå in i en roll där du tillsammans med dina kollegor driver utveckling och effektivisering av processer? Här samlas individer som känner passion och engagemang för sitt jobb och vi söker nu dig som vill bli en del av gemenskapen. Vill du ta den unika chansen att bli vår nästa redovisningschef? Då ska du definitivt läsa vidare och söka tjänsten idag.

Detta söker vi
I rollen kommer du att leda ett team om fyra medarbetare som ansvarar för redovisningen och rapporteringen av det svenska moderbolaget. Rollen är bred och varierande med stort fokus på ledarskap, utvecklingsarbete och redovisning. Du kommer att arbeta med kvalificerad redovisning och ha det övergripande ansvarade för att kvalitetssäkra arbetet i gruppen. Vidare kommer stort fokus ligga på processutveckling och effektivisering. Du rapporterar till CFO och tjänsten är placerad på vårt moderna och trivsamma kontor centralt beläget i Solna Strand.

Dina arbetsuppgifter
Rollen som redovisningschef är bred och varierande men med stort fokus på:
  • Det övergripande ansvaret för redovisningsfunktionen i Sverige
  • Leda och utveckla redovisningsgruppen
  • Driva förbättrings- och utvecklingsprojekt kopplat till bland annat kravställning av ERP, Robotics samt samt se över möjligheterna att bygga en Shared Servicefunktion i Sverige för några av de utländska dotterbolagen
  • Rapportering till myndigheter
  • Hålla dig á jour med förändringar inom redovisnings- och skatteområdet
  • Ha löpande kontakt med externa parter, såsom bank, systemleverantörer och revisorer
  • Back-up för koncernkonsolidering
Din profil
Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning eller motsvarande med minst fem års erfarenhet inom kvalificerad redovisning. Du har tidigare erfarenhet av ledarskap och du vill gärna fortsätta utvecklas inom området. Att driva utvecklings- och effektiviseringsarbete är något du tycker är roligt och gärna fortsätter att arbeta med. Kunskap inom koncernredovisning, successiv vinstavsräkning samt IFRS är meriterande. Svenska och engelska är ett krav.

Du som person
För att nå framgång i rollen ser vi att du är en teamperson som värdesätter en god stämning och ett gott samarbete med dina medarbetare och kollegor. Stort fokus i rollen ligger på processarbete och vi vill att du är en person som på ett effektivt sätt driver såväl ditt eget arbete som dina projekt i mål och inom uppsatta tidsramar. Det är viktigt att du är trygg i dig själv och i din yrkesroll och tar därmed stort ansvar för teamets leveranser. Avslutningsvis är du en person som förstår vikten av god kvalitet och struktur i ditt arbete.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Hannah Flyborg på Prodiem, tfn 073-3033611.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
På SSC, Swedish Space Corporation, hjälper vi våra kunder att få tillgång till rymden. Genom våra ca 550 anställda runtom i världen erbjuder vi specialistkompetens inom utveckling, test, uppsändning och drift av olika flyg- och rymdsystem. Vi omsätter cirka 1 miljard och är verksamma globalt i 11 länder. Läs mer om oss på www.sscspace.com
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga