Trafikverket · Publicerad 22 maj 2020

Arbetsuppgifter
Avdelningen Internkommunikation har till uppgift att analysera, samordna, följa upp och utveckla kommunikation som har Trafikverkets befintliga och potentiella medarbetare som målgrupp. Nu söker vi en engagerad och erfaren kommunikationschef som vill fortsätta utveckla verksamheten inom intern kommunikation!

Som avdelningschef leder du avdelningens arbete via dina enhetschefer och du har det övergripande ansvaret för medarbetare, budget, verksamhet och resultat. Du har ansvar för att driva och utveckla verksamheten framåt ur ett helhetsperspektiv och i nära samarbete med dina medarbetare, funktionens övriga avdelningar och Trafikverkets övriga verksamhet. Du ingår i Kommunikations ledningsgrupp. Som avdelningschef Internkommunikation kommer du att leda en avdelning med två enhetschefer och 20 stycken kommunikatörer som finns på flera orter.

Detta är ett spännande uppdrag och du kommer hela tiden ställas inför nya utmaningar och verksamheten inrymmer hela kommunikationsprocessen, från operativa till strategiska frågor.

Kvalifikationer
Vem är du?

Du är en erfaren ledare som inspirerar och engagerar dina medarbetare. Du är drivande i det strategiska arbetet, är handlingskraftig och har förmåga att skapa struktur, tydlighet och trygghet. Som chef är du tillgänglig och lyhörd, och nyfiken på andras kunskap och resonemang och du förstår värdet av att utveckla relationer inom och utom den egna organisationen, i syfte att skapa varaktiga arbetssätt. För att lyckas i rollen krävs det att du har mycket god samarbetsförmåga och har ett prestigelöst förhållningssätt till dina kollegor och dina arbetsuppgifter.

För denna befattning krävs högskoleutbildning inom kommunikationsområdet alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet som chef inom kommunikationsområdet och erfarenhet av ledningsgruppsarbete. Det är meriterande med erfarenhet av att leda internkommunikationsarbete, att arbeta i en politiskt styrd organisation och erfarenhet av att styra och hålla samman omfattande och komplexa kommunikationsfrågor. Det är också meriterande med erfarenhet av att leda andra chefer.

Som chef är du en viktig företrädare för Trafikverket vilket inbegriper att du delar Trafikverkets värderingar (engagerad, pålitlig och modig) samt att du delar Trafikverkets ledarskapsfilosofi. Vi på Trafikverket söker ledare som vill leda och stimuleras av att leverera och få människor att växa och arbeta mot samma mål. Trafikverkets ledare bygger förtroende, levererar resultat och driver utveckling för att tillsammans med andra nå våra mål och skapa nytta. Vi leder utifrån våra värderingar och vi agerar alltid så att förtroendet för vår verksamhet och vårt uppdrag upprätthålls.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Tester kommer ingå som en del av denna rekryteringsprocess.

Intervjuer kommer i första hand ske via Skype, alternativt fysiskt i ett senare skede.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-06-05

Upplysningar

Rekryterande chef Anna Lihr
0101244075

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Anna Lindquist
0101235533

ST Göran Fält
0101231201
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga