Trafikverket · Publicerad 15 sept 2021

Som datakonfigureringsspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Arbetsuppgifter
NTS är Trafikverkets nationella trafikledningsstödsystem för vägtrafikledning. Detta system hanterar en stor mängd information och händelser, bland annat från alla de kameror, sensorer, människor och teknisk utrustning som styr och övervakar trafiken på och kring våra vägar, broar och tunnlar.

Som datakonfigureringsspecialist arbetar du i huvudsak med tillägg och förändring av data för nya väganläggningar och komponenter. I rollen som Datakonfigureringsspecialist kommer du att jobba med data som möjliggör att systemet kan fungera med samtliga nya komponenter som kopplas upp.

Du jobbar i ett team där ni hjälps åt med prioritering, arbetsfördelning och arbetsuppgifter.

I arbetet ingår att:
  • Arbeta med tillägg och förändring av data för nya väganläggningar och komponenter som knyts in i vägsystemet
  • Koordinera arbetet med anläggningsägare och annat arbete som görs för konfigurering av systemet (t.ex. kartarbete och åtgärdsplansarbete)
  • Planera och arbeta med releaseplaner och release av systemkonfigurationer
  • Arbeta med stöd till anläggningsägare och utvecklingen av system med syfte att uppnå ökad datakvalité
Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • Har avslutad gymnasieutbildning.
  • Har minst ett års relevant och aktuell erfarenhet av arbete som systemspecialist eller datakonfigurerare.
  • Har goda kunskaper i Excel.
  • Har goda kunskaper i svenska språket, både skriftligt och muntligt.
Det är meriterande om du
  • Har utbildning som Högskoleingenjör/mellaningenjör(180p) inom relevant område, gärna maskin eller teknik
  • Har erfarenhet från trafikledning eller t.ex. processindustri med kunskap och intresse av datasättning med långa arbetsflöden eller komplexa tekniska system
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande och denna anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna kommer att skickas ut strax efter sista ansökningsdag.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-10-06

Upplysningar

Rekryterande chef Lisa Hallgren
0101234884

SEKO Dennis Ryd
0101238466

ST Anders Sjögren
0101235158

SACO Annika Nåfors
0101235002
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
6 okt 2021
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga