Trafikverket · Publicerad 6 nov

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
För en erfaren ledare finns nu möjlighet att leda ett team av ledande experter och specialister inom trafiksäkerhetsområdet. För dig som drivs av att bygga team i en föränderlig miljö är det här en mycket spännande roll.

Rollen som enhetschef är placerad i vårt verksamhetsområde Planering och inom avdelningen Transportkvalitet. Avdelningen har två enheter för trafiksäkerhet varav den lediga rollen finns på enheten Trafiksäkerhet Järnväg. Enheten levererar expertkunskap inom trafiksäkerhet på järnväg kopplat till de transportpolitiska målen samt halveringsmålet där vi ska minska antalet döda på järnvägen med 50 %. Enhetens medarbetare arbetar bland annat också med olycksutredningar samt identifierar behov, brister och tillståndsförändringar i järnvägssystemet. En stor del i såväl ditt som medarbetarnas arbete är att samverka såväl internt som externt. Enheten som idag består av ett trettiotal medarbetare har kommit långt i utvecklingen av arbetssätt inom trafiksäkerhetsområdet.

Som ledare är ditt uppdrag att utveckla denna verksamhet vidare och fortsätta skapa förutsättningar för god framdrift i trafiksäkerhetsfrågorna. En av utmaningarna ligger i att prioritera och skapa en struktur för den mängd förfrågningar som kommer till enheten, samt säkerställa att projekt avslutas på ett framgångsrikt sätt.

Som enhetschef sitter du i ledningsgruppen för avdelning Transportkvalitet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskole- eller universitetsexamen (minst 180 hp eller motsvarande) inom relevant område alternativt utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig chefserfarenhet
  • har svenskt medborgarskap då tjänsten är placerad i säkerhetsklass
  • har körkort för personbil då resor ingår i tjänsten
Det är meriterande om du har goda kunskaper inom trafiksäkerhetsområdet. Vi ser gärna att du har järnvägskunskap, men det är inget krav. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med organisationsutveckling och ständiga förbättringar.

För rollen som enhetschef söker vi dig som är en duktig förändringsledare och arbetar med ett tydligt strategiskt perspektiv. Ditt ledarskap kännetecknas av stabilitet, resultatfokus och driv. Du är trygg i din ledarroll och har god förmåga att skapa struktur samtidigt som du kan gå in i en coachande roll när det krävs. Som ledare har du god förmåga att bedöma vilka initiativ som går i linje med verksamhetens uppdrag och du är duktig på att leda projekt och initiativ i mål.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-11-19

Upplysningar

Rekryterande chef Marie Hagberg
0101230064

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

ST Jerk Wiktorsson
0101231104

SACO Bertil Magnusson
0101235809
+ Läs mer om jobbet