Trafikverket · Publicerad 6 nov 2019

Arbetsuppgifter
Vill du arbeta med tidsplanering i Sveriges största infrastrukturprojekt? Projekt Ostlänken bygger ny dubbelspårig järnväg för höghastighetståg mellan Järna och Linköping. Vi söker nu en planerare. Som planerare arbetar du för att säkerställa projektets huvudtidplan och dess framdrift genom uppföljning och analys. Du arbetar centralt i projektet och ansvarar för övergripande tidsplanering. Du bidrar med planering av projektets olika faser och skeden. Du är ett stöd åt projektets ledning samt projektenheterna där den faktiska planeringen och uppföljningen genomförs.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Identifiera behov av och genomföra fördjupade tidsanalyser
 • Arbeta med riskidentifiering och genomföra riskanalyser
 • Visualisera och kommunicera tidsplaner
 • Tillhandahålla beslutsunderlag till ledningen
 • Samordnar avstämning av huvudtidplan
 • Vidareutveckla och implementera arbetssätt
Du tillhör planeringsfunktionen och samarbetar främst med ytterligare planerare och projektledningen. Planeringsfunktionen består idag av två personer som arbetar med planering och en funktionsansvarig

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har högskole- eller universitetsutbildning inom väg och vatten eller samhällsbyggnad, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdigt
 • har flera års erfarenhet av tidsplanering eller produktionsplanering inom stora och komplexa projekt inom järnväg, anläggning eller husbyggnad
 • har goda kunskaper i något tidsplaneringsverktyg, t.ex Primavera eller Asta Powerproject
 • har goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet
Det är meriterande om du
 • har kunskaper i anläggningsbranschens lagar, krav och riktlinjer t.ex entreprenadjuridik
 • har kunskaper om upphandlingsstrategier
 • Har arbetat med WBS (Work Breakdown Structure)
 • har goda kunskaper inom kalkylering
 • arbetat i en ledande roll
Din personlighet är analytisk och kreativt problemlösande med god förmåga att se möjligheter i komplexa samband. Du har förmågan att presentera rationella lösningsförslag på ett kommunikativt övertygande sätt. Du är van att arbeta i samverkan med andra med ett tydligt kravställande för att optimera programmets potential.

Gäller projekt Ostlänken: Resor förekommer till orter längs projektets sträcka, Södertälje, Nyköping, Norrköping och Linköping.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-18

Upplysningar

Rekryterande chef Fredrik Brynielsson
0101241644

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
18 nov 2019
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga