Trafikverket · Publicerad 30 mars 2021

Som Junior Projektingenjör Ekonomi till E4 Förbifart Stockholm på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Program E4 Förbifart Stockholm är en av våra största investeringar i infrastruktur, och en viktig pusselbit för att skapa en tillgängligare Stockholmsregion. Vägen binder ihop norra, västra och södra Stockholm, och gör det möjligt för människor, varor och tjänster att ta nya, smidigare vägar.

Läs gärna mer om programmet i länken nedan.

Du kommer vara placerad på Tunnel Lovös kontor på Lovö.

Arbetsuppgifter
Som Junior Projektingenjör ekonomi får du en viktig roll i ett av E4 Förbifart Stockholms största entreprenadkontrakt. Vi erbjuder dig en administrativ roll inom ekonomiområdet där du får samarbeta och utvecklas tillsammans med våra duktiga medarbetare både i närmsta teamet och i övriga projektet. Tjänsten är perfekt för dig som är i början av din karriär och vill utvecklas och på sikt ta dig an ännu mer ansvar i rollen som projektingenjör.

Du kommer bland annat att arbeta med att
 • samordna och administrera fakturagranskningen gentemot entreprenör
 • säkerställa att underlag och verifikat granskas och överensstämmer med gällande kontrakt
 • följa upp och tolka inköpsavtal
 • bistå projektet med sammanställning av kostnadsunderlag för KPI:er
 • tillsammans med projektmedlemmar sammanställa och analysera kostnadsmassor
Kvalifikationer
Vem är du?

För att lyckas i rollen som projektingenjör är du strukturerad och noggrann. Du är också en problemlösare med god analytisk förmåga. I rollen levererar du goda resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang.

Vi söker dig som
 • har högskoleexamen om minst 180 hp inom ekonomi, samhällsbyggnad eller teknik
 • har aktuell erfarenhet av kostnadsuppföljning eller ekonomiadministration inom inköp
 • har mycket goda kunskaper i Excel och Officepaketet
 • har god svenska i både tal skrift
Det är meriterande om du
 • har kunskap inom entreprenadjuridik, specifikt AB04
 • har erfarenhet av Agresso
 • har aktuell erfarenhet av kostnadsuppföljning inom projektverksamhet
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att genomföras via Skype 6-7 maj 2021.

#FörbifartStockholmE4

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-04-20

Upplysningar

Rekryterande chef Johan Löw

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Anna Carlsson
0101236055
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
20 apr 2021
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2
Underkategori
PR & Kommunikation

Inga fler liknande jobb tillgängliga