Trafikverket · Publicerad 8 sept 2021

Som junior markförhandlare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
I rollen junior markförhandlare är du ett av våra ansikten utåt och är en viktig länk i marklösenfrågor mellan Trafikverket och berörda intressenter så som enskilda fastighetsägare, kommuner, myndigheter mm.

Arbetet innebär att stödja markförhandlaren med att ordna markåtkomst, upprätta underlag för förhandling om ersättning för köp av och intrång i fastigheter samt upprätta underlag till övriga fastighetsrättsliga avtal. Du kommer att delta i projekt från tidig utredning i planskede, under byggskede och fram tills dess att samtliga fastighetsärenden är avslutade. Du bistår även markförhandlaren, som är Trafikverkets representant inför lantmäterimyndighet, vid lantmäteriförrättningar. Som junior markförhandlare kan du även komma att självständigt vara ansvarig för mindre ärenden inom projektet.

Tjänsten innebär att du som junior markförhandlare kommer att växa in i rollen och så småningom arbeta självständigt som markförhandlare.

Kvalifikationer
Som person söker vi dig som har en god kommunikationsförmåga, vilket för oss innebär att du kan förmedlar budskap på ett enkelt sätt, är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har också en god problemlösningsförmåga där du målmedvetet driver på ditt eget arbete så att du uppnår resultat. Arbetet innebär många olika kontaktytor så du är duktigt på att skapa bra och långsiktiga samarbeten.

Vi söker dig som
  • har en högskoleexamen inom lantmäteri/samhällsbyggnad alternativt samhällsplanering eller juristexamen med inriktning mot fastighetsrätt
  • har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift
  • har B-körkort
Det är meriterande om du
  • erfarenhet av fastighetsrätt
Placeringsort är Solna.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-09-28

Upplysningar

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Roxan Saleh
0101236222

Rekryterande chef Anna-Malin Stenlund
0101243079
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
28 sept 2021
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
PR & Kommunikation

Inga fler liknande jobb tillgängliga