Trafikverket · Publicerad 21 okt

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Vill du jobba med kommunikation som gör skillnad? Det vi på Trafikverket gör, har betydelse för människor och företag - varje dag och varje minut. Vi är samhällsutvecklare som ska utveckla och förvalta smart infrastruktur. Det ställer krav på en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt. Hos oss på Kommunikation ställs du hela tiden inför nya utmaningar och verksamheten inrymmer hela kommunikationsprocessen, från operativa till strategiska frågor.

Den 1 oktober 2016 lanserade Trafikverket en ny kommunikationsorganisation som är samlad i en central funktion. Den är organiserad utifrån våra målgrupper och vårt uppdrag är att bygga förtroende för Trafikverket genom att:
  • skapa intresse och förståelse för Trafikverket genom att hålla samman den externa kommunikationen
  • bidra till att nå verksamhetsmålen och sätta rätt förväntningar
  • bygga stolthet hos medarbetarna för Trafikverket som samhällsutvecklare.
Lanseringen av vår nya organisation gör att vi just nu söker många nya talanger.

Avdelningen Samhällskontakter ansvarar för att hålla samman den externa bilden av Trafikverket genom att ta fram och koordinera övergripande budskap samt samordna och koordinera externa kontakter t.ex. mot departement och Riksdag. Avdelningen ansvarar också för att omvärldsbevaka och analysera samhällsfrågor och debatter som påverkar Trafikverket. Nationell transportplan, regeringsuppdrag, budskapsstöd till generaldirektören och ledningen, är ytterligare exempel på frågor avdelningen jobbar med. På avdelningen finns kommunikationsstrateger, kommunikationsansvariga och kommunikatörer.

Kommunikationsstrateg

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och fortsätta bygga vår nya kommunikationsorganisation och öka förtroendet för oss på Trafikverket? Just nu söker vi en kommunikationsstrateg till avdelningen Samhällskontakter.

I rollen som kommunikationsstrateg kommer du att ha ett särskilt ansvar för att utveckla externa relationer, hålla ihop våra budskap på olika externa arenor samt bevaka samhällsagendan som berör Trafikverkets frågeställningar.

Kvalifikationer
Du som söker har högskoleutbildning om minst 180 hp/120 poäng inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig eller mer rollspecifik för ansvarsområdet. Du har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat strategiskt kommunikationsarbete.

Det är meriterande med erfarenhet av samhällskommunikation på strategisk nivå.

Som person har du lätt för att skapa relationer och samarbeten. Du är analytisk, har koll på vår omvärld och driver på kommunikationsinsatser där de behövs. Att omvandla komplicerade frågor till begripliga budskap är något du är riktigt bra på.

Tjänsten kräver att du har goda kunskaper inom Officepaketet och att du är en duktig skribent med god språkbehandling på svenska.

Resor ingår i arbetet.

Intervjuer kommer att ske under veckorna 47-48.

Urvalstester kan förekomma.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-11-03

Upplysningar

Avdelningschef Madeleine Vikström
070-7262351

Saco Lennart Staberg
010-123 6506

ST Pierre Karlsson
010-123 6444

SEKO Tony Ridderstedt
010-125 7441
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget