Trafikverket · Publicerad 28 sept

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och forma och utveckla ett hållbart samhälle? Vi söker nu en olycksutredare till vår enhet Trafiksäkerhet järnväg. Som olycksutredare kommer du att analysera trender och genomföra utredningar på uppdrag som är kopplade till olyckor, tillbud och avvikelser på järnväg.

Rollen innebär är att du i huvudsak skall göra olycksutredningar av aggregerad karaktär, men även arbeta med utredningar av enskilda händelser. Du kommer att arbeta nationell/regionalt/lokalt för att skapa förutsättningar för effektiv olycksutredningsverksamhet genom bred samverkan med interna och externa parter. Även fungera som verksamhetens och Trafikverkets representant vid utbildningar eller informationstillfällen för interna och externa intressenter, samt att bidra i utveckling av verktyg och processer för förbättrad olycksutredning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har vidareutbildning i olycksutredning
  • har relevant kunskap om järnvägssystemet
  • har erfarenhet, kunskap och förståelse i att genomföra analyser samt utredningsarbete utifrån ett MTO-perspektiv
För att lyckas i rollen har du god samarbetsförmåga, då samarbete med andra parter i utredningsarbetet är av största vikt. Du är initiativtagande, självgående och arbetar noggrant mot hög kvalitetsstandard. Du har mycket god analytisk förmåga, där du har förmåga att arbeta med komplexa frågor, se samband, dra logiska slutsatser och lösa komplicerade problem.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-10-21

Upplysningar

Rekryterande chef Ing-Marie Vestrin
0101241737

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

ST Jerk Wiktorsson
0101231104

SACO Bertil Magnusson
0101235809
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
21 okt
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Civilingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga