Trafikverket · Publicerad 12 juli

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som projektingenjör kommer du att utgöra ett stöd till och biträda projektledarna i genomförandet av investeringsobjekt. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter i rollen kommer bland annat innebära att du är insatt i kontraktsinnehållet för konsultuppdrag och entreprenader. Att kontinuerligt följa upp tidplaner, nedlagda kostnader samt de beställningar som är gjorda. Du kommer även att medverka vid upphandling av leverantörer till projekten, framtagandet av prognoser samt de rapporter som behövs i projekten. Du ser även till så att arbetet genomförs enligt gällande lagar, regler, bestämmelser, riktlinjer, förordningar och interna arbetsinstruktioner som finns. Du deltar utöver detta i att hantera den formella handläggningen i planeringsprocessen.

Projektingenjören stödjer även projektledaren i projekt- och byggmöten, där du kan få rollen som protokollförare. I rollen kan det också ingå att leda mindre enkla projekt enligt godkänd projektspecifikation och enligt Trafikverkets projektmodell med stöd av en projektledare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning
  • har något års erfarenhet från projektingenjörsuppdrag inom investerings eller reinvesteringsuppdrag i närtid
  • har något års erfarenhet från arbete i järnvägs och/eller vägprojekt
  • har körkort för personbil
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av arbete i PLS2/C7, Exonaut Risk, Chaos, CDI och MS project
  • har kurser i projektledning
För att lyckas i rollen är du initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Arbetet ställer krav på att du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-19

Upplysningar

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Håkan Wiss
0101237435

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

Rekryterande chef Åsa Eriksson
0101235127

Rekryterande chef Karin Nordqvist
0101238347
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
19 aug
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Ingenjör