Trafikverket · Publicerad 12 feb

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som projektledare i Trafikverkets beställarorganisation kommer du att arbeta med hela processen, från planering till byggande och överlämnande inom både väg- och järnvägsprojekt enligt Trafikverkets projektmodell. Arbetet drivs i projektform där du samarbetar internt med projektingenjörer, tekniska specialister, markförhandlare och upphandlare såväl som externt med konsulter och entreprenörer.

Du har ekonomiskt ansvar för projekten och följer kontinuerligt upp verksamheten mot satta mål gällande budget, tid och kvalitet. Som projektledare är du också ansvarig för att arbetet genomförs enligt gällande lagar, regler, förordningar och interna arbetsinstruktioner. I många sammanhang står du i centrum för frågor knutna till projekterings och entreprenadverksamhet. En viktig del i arbetet är kommunikation med berörda parter och samråd med andra myndigheter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har civilingenjörsexamen, inom bygg och anläggning minst 240 hp (180p), eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av att arbeta med projektledning inom bygg eller anläggningsbranschen
  • har erfarenhet av arbete med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av arbetsledning eller uppdragsledning
  • har erfarenhet av produktion och projektering
  • har kunskap om entreprenadjuridik, upphandling och/eller förhandling
Vi söker dig som är resultatorienterad och har ett affärsmässigt förhållningssätt. Du är självgående i ditt sätt att arbeta och har lätt för att samarbeta med andra människor. Tjänsten ställer stora krav på förmågan att kommunicera och samverka med enskilda individer och grupper. Du har vidare en god ledarförmåga för att driva projekten framåt.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-02-25

Upplysningar

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Roxan Saleh
0101236222

Rekryterande chef Pernilla Ngo Magnusson
0101237093
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
25 feb
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2