Trafikverket · Publicerad 15 dec 2020

Arbetsuppgifter
Som säkerhetsspecialist inom brand innebär din roll att analysera, utveckla, implementera och följa upp arbetet inom brandsäkerhet. Dina arbetsuppgifter innebär arbete med skydd mot olyckor, undersökning av olyckor samt hantering av brandfarliga och explosiva varor. Områden som omvärldsbevakning, erfarenhetshantering, kontakter med kommuner och räddningstjänster samt brandskydd i tunnlar under projektering och byggtid är i fokus inledningsvis. Som ett led i detta kommer du även att hålla i utbildningar och övningar i våra infrastrukturprojekt och du kommer att bidra till att ta fram nya arbetssätt och metoder i Trafikverkets verksamhetsområde "Stora Projekt".

Du är anställd på sektionen Samhällssäkerhet där du tillsammans med dina kollegor deltar i arbetet att förbättra och utveckla säkerhetskulturen inom verksamhetsområdet Stora projekt. Du kommer även ha nära samarbete med kollegorna på sektionen byggarbetsmiljö, el- och trafiksäkerhet och samtidigt ha många kontaktytor inom övriga Trafikverket.

Trafikverket håller på att utveckla säkerhetsorganisationen och detta innebär att du kommer vara med och forma det fortsatta säkerhetsarbetet och bidra till utvecklade och gemensamma arbetssätt inom Trafikverket.

Kvalifikationer
Vem är du?

För att lyckas i rollen är du analytisk och arbetar bra med komplexa och mångfacetterade problem som du bryter ner i sina beståndsdelar. Du är dessutom självgående och driver ditt arbete effektivt på ett strukturerat sätt för att leverera efterfrågade resultat i tid. Vidare har du en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Din samarbetsförmåga är god och du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Vi söker dig som:
  • är brandingenjör
  • har kunskap om, och erfarenhet av arbete med lagen om skydd mot olyckor, lagen om brandfarliga och explosiva varor
  • har erfarenhet av arbete med samordning, leda arbetsgrupper och hålla i utbildningar
  • har erfarenhet av tillsyn och förebyggande arbete
Meriterande är om du:
  • har kunskap om, och erfarenhet av att arbeta med lagen om undersökning av olyckor
  • har erfarenhet från utryckningsverksamhet
Tester kommer vara som en del i denna rekryteringsprocess. De första intervjuerna är planerade att hållas via Skype den 28-29 januari 2021.

Då annonsen ligger under julledighet så kommer det vara en viss fördröjning i återkopplingen.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-01-17

Upplysningar

Rekryterande chef Carin Rencrantz
0101234186

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
17 jan 2021
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga