Trafikverket · Publicerad 10 sept

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som senior projektledare järnväg samordnar, leder, deltar och implementerar du komplexa nationella projekt inom verksamhetsområde underhåll. Fokus ligger på administrativa projekt som avser framkomlighet och robusthet men det kan även avse andra uppdrag.

I arbetsuppgifterna ingår även att:
 • Etablera god samverkan och effektiva samarbetsformer med övriga avdelningar, enheter inom underhåll och andra verksamhetsområden inom Trafikverket.
 • Företräda Trafikverket i olika sammanhang.
 • Utveckla och effektivisera rutiner, planer, arbetssätt inom enheten och tilldelade projekt.
 • Vid behov leda eller på annat sätt medverka i Underhålls krisledning.
Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har erfarenhet från arbete med affärsmässig förvaltningsstyrning (PM3) och/eller projektmodellen XLPM.
 • är en erfaren projektledare/uppdragsledare eller produktionschef/platschef och har flerårig erfarenhet av att driva infrastrukturprojekt
 • har god förhandlingsvana och erfarenhet av budget, prognoser och ekonomisk uppföljning.
 • har dokumenterad ledarerfarenhet med god erfarenhet inom förändringsledning
 • har god erfarenhet av krisledning och krishantering
 • har svenskt medborgarskap
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet från vägarbete i form av exempelvis projektering, byggsked
Vi söker dig som är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Har en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Du har en god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt, där du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer.

Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-20

Upplysningar

Rekryterande chef Morgan Rehn
0101237811

Jonas Sjöholm
0101238380

Stefan Kratz
0101241783

Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
20 sept
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Projektledare