Trafikverket · Publicerad 11 jan 2021

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och bygga upp kommunikationsavdelningen i Trafikverkets program Nya Stambanor?

I rollen som strateg inom extern kommunikation på Nya Stambanor får du ett helhetsansvar för planering och genomförande samt blir förutsättningsskapare för den externa kommunikationen i våra kanaler. Du kommer att arbeta strategiskt såväl som operativt för att bygga förtroende hos våra externa målgrupper och bidra till en samstämmig bild av vår myndighet. En viktig uppgift blir att bidra till en integrerad och samordnad kommunikation av Nya Stambanor, dess program och Trafikverket som helhet.

Du kommer bland annat att:
 • Bidra med strategier och inriktning för kommunikationsarbetet inom Nya Stambanor
 • Ta fram målgruppsanalyser, kommunikationsplaner och budskapsplattor
 • Vara förutsättningsskapande för externa dialoger
 • Stötta ledningen i Nya Stambanor i externa sammanhang
 • Ansvara för hantering och paketering av programmets närvaro på externa arenor
 • Ansvara för innehållet i våra externa kanaler
 • Samordna och koordinera det interna arbetet, bland annat genom interna nätverk och forum
Du kommer att samarbeta med kommunikatörer, specialister och ledning samt många externa aktörer för att skapa en kommunikation som bidrar till förtroende och framdrift för Nya Stambanor och Trafikverket.

Vi erbjuder en spännande tjänst inom ett helt nytt program. Du kommer att vara med och skriva järnvägshistoria! För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. Det vi gör på Trafikverket har betydelse för människor och företag - varje dag och varje minut. Det ställer krav på en trovärdig, offensiv och banbrytande kommunikation.

Kvalifikationer

Vem är du?

Eftersom du kommer vara med och bygga upp en ny verksamhet söker vi dig som är driven och nyfiken med ett stänk av ödmjukhet. Du har en god samarbetsförmåga och är van att arbeta i komplexa uppdrag med många intressenter. Du har även en problemlösande analysförmåga och handlingskraft som syns i dina leveranser.

Vi söker dig som
 • har flerårig erfarenhet att arbeta strategiskt med extern kommunikation i en större verksamhet
 • har en universitets- eller högskoleutbildning inom kommunikation eller media eller motsvarande erfarenhet tillsammans med utbildning som vi bedömer motsvarande
 • har erfarenhet av extern kommunikation i politisk miljö
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet från arbete med media
 • har arbetat med sociala medier och andra digitala kanaler
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer kommer att hållas över Skype 15, 19 och 22 februari.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Nya Stambanor är ett program inom Trafikverket som har till uppgift att utifrån Nationell plan och uppdrag från regeringen bygga nya stambanor som möjliggör ökad kapacitet för person- och godståg inom hela järnvägssystemet. Cirka 250 personer arbetar i Nya Stambanor. De flesta medarbetarna kommer från tre av våra stora program - Ostlänken, Hässleholm - Lund och Göteborg - Borås. Programmet startade 1 oktober 2020.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-02-01

Upplysningar

Rekryterande chef Anne-Marie Menzinsky
0101233297

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Viktoria Andersson
0101231176
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
1 feb 2021
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga