Trafikverket · Publicerad 14 sept 2021

Som Teknisk specialist inom bergteknik på Trafikverket och Stora Projekt är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi har de största projekten och de ledande experterna inom området och söker nu medarbetare inom bergteknik och injektering!

Arbetsuppgifter
Inom Stora Projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt, projekt såsom E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken, Tvärförbindelse Södertörn och Mälarbanan. Som specialist har du en ledande roll och samverkar med projekterande konsulter och entreprenörer i olika projekteringsfaser. I tillägg bidrar du med teknikstöd och kvalitetssäkring till byggledningen under byggtiden.

Som teknisk specialist ansvar du för successiv uppföljning och kontroll av tekniska handlingar. Du kommer medverka i olika typer av planskeden, detaljprojektering och olika entreprenadformer.

Arbetet genomsyras av ett strategisk och kreativt samarbete inom det egna teknikområdet samt mellan de olika teknikområdena och där vi i projektens olika skeden jobbar tillsammans för att få fram de bästa lösningarna. Du blir en viktig bärare av kunskaper och erfarenheter och ges stora möjligheter att driva teknik- och utvecklingsarbeten hos oss på Trafikverket.

Vi vill gärna se dig bli vår nya bergtekniker där du även kommer få arbeta med FOI-projekt samt företräda Trafikverket i branschorganisationer. Din erfarenhet är viktig för oss på Trafikverket.

Kvalifikationer
Som person har du förmågan att initiera och driva utveckling, arbeta strukturerat samt se helheten utifrån flera teknikområden. I arbetet har du många externa och interna kontakter varför förmågan att ha en konstruktiv dialog med olika parter och bygga förtroendefulla relationer är viktig.

Vi söker dig som
  • har civilingenjörsexamen inom väg och vatten med inriktning mot bergteknik eller bergmekanik, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flerårig aktuell erfarenhet inom teknikområdet bergteknik inom något av de olika skedena i projekt
  • har behörighet som kontrollansvarig
  • har god kunskap om gällande regelverk inom området
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift och har B-körkort
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av bergmekanik, bergkonstruktioner, tunnelarbeten, injekteringsarbete eller ingenjörsgeologi
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är inplanerade att ske via Skype 18 och 20 oktober.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-KP1

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-10-06

Upplysningar

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Anna Carlsson
0101236055

SACO Roxan Saleh
0101236222

Rekryterande chef Carita From
0101230306
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
6 okt 2021
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
PR & Kommunikation

Inga fler liknande jobb tillgängliga