Trafikverket · Publicerad 25 sept

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och bidra till samhällets utveckling? Just nu söker verksamhetsområdet Underhåll en underhållsingenjör bana. Under projektledares ledning och styrning arbetar du både självständigt och tillsammans med andra för att entreprenader genomförs enligt avtalat kontrakt och utifrån de lagar, regler, riktlinjer, förordningar och interna arbetsinstruktioner som finns.

I rollen ingår att:
 • Följa upp och analysera fel och störningar i järnvägsanläggningen.
 • Identifiera behov av åtgärder i anläggningen och ta fram beslutsunderlag.
 • Ansvara och genomföra uppföljning av entreprenörens åtaganden.
 • Säkerställa teknisk säkerhetsstyrning.
 • Stödja projektledaren i kontakter med allmänhet, kommuner och andra intressenter.
Du kan komma att leda mindre projekt och/eller utredningar. Som underhållsingenjör ska du även kunna gå in som ersättare för projektledaren.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har erfarenhet av drift och underhållsverksamhet inom banteknik/järnväg
 • har YH- eller universitetsutbildning om minst 120 HP (2 år) med teknisk inriktning eller motsvarande utbildning/erfarenheter som vi bedömer likvärdigt
 • har goda kunskaper krävs i MS Office-paketet.
 • har körkort för personbil
 • har svenskt medborgarskap
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av operativ underhållsverksamhet
 • har goda kunskaper i entreprenadjuridik, AMA AF (Administrativa föreskrifter för byggnads-, anläggnings- och installationsentreprenader) eller miljölagstiftning
Som person är du en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma. Du har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-10-23

Upplysningar

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702

Rekryterande chef Niklas Opander
0101233510
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
23 okt
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga