Birn & Partners · Publicerad 26 aug

Företaget
Marenor är en ledande sjömatsproducent på den nordiska marknaden. Trygghet, kunskap och omsorg är värden vi värnar om. Dessa genomsyrar allt från det miljövänliga fisket, de smakrika produkterna till kundrelationer och samhällsansvar. Vi levererar våra produkter till såväl nordiska kedjor inom dagligvaruhandeln och foodservice som till grossister och exportmarknader.

Företaget ingår i en stark koncern med affärsinriktning på sjömatsprodukter. Koncernen har egna anläggningar i flera nordiska länder. Marenor AB, som denna tjänst gäller, omsätter ca en miljard kronor och har sitt huvudkontor i Kungshamn i Sotenäs kommun/Bohuslän.

Affärsidén är att utveckla, tillverka och sälja livsmedel genom:
 • Ansvarsfull och miljömedveten värdekedja.
 • Kunders och egna varumärken.
 • Marknadsledande kvalitet och leveranssäkerhet.
 • Kunskap, Kvalitet och Effektivitet.
Om oss och våra planer:
 • Marenor AB har idag en omsättning på 1 miljard kr.
 • Ambitionen är att växa - såväl organiskt som genom förvärv.
Om tjänsten och ansvarsområde
Tjänsten som Ekonomichef utgår från kontoret i Kungshamn. Som ekonomichef ansvarar du för bolagets ekonomi- och administrationsfunktioner i sin helhet. Ekonomi- och administrationsavdelningen hanterar produktkalkyler, order, fakturering, redovisning, ekonomistyrning, logistikadministration, löneadministrering samt in- och utbetalningsprocesser och ekonomiska rapporteringar till myndigheter. Avdelningen står också för det samlade ekonomistödet i organisationen, vilket innebär att avdelningen kan från tid till annan ha både centralt och lokalt placerade medarbetare. Personalansvar för 6-7 personer föreligger i uppdraget.
Du skall i egenskap av ekonomichef leda och utveckla ekonomi- och administrationsavdelningens verksamhet. Arbetsuppgifterna är både strategiska och operativa och genomförs tillsammans med avdelningens medarbetare och i samråd med bolagets lednignsgrupp och VD. Som ekonomichef ingår du i företagets ledningsgrupp. Rapportering sker direkt till VD.

Rollen kräver förståelse för varierande arbetsbelastning från period till annan som följd av bokslut och struktureringsprocesser mm.

Erfarenheter
 • Du har erfarenhet av ledande befattningar inom ekonomi (inkl ekonomisystem) under minst 5 år (krav).
 • Du har en dokumenterad vana av att leda personal (krav).
 • Du har erfarenheter av storbolag (meriterande)
 • Du har varit delaktig i ett tillväxtbolag (meriterande)
 • Du har viss erfarenhet och kunskap om konsolidering på koncernnivå (meriterande)
 • Du har erfarenhet av arbete inom livsmedelsindustrin, gärna med ett flertal produktionsanläggningar (meriterande)
Personliga egenskaper
 • Du är bra på att interagera med andra avdelningar.
 • Du har stor vana av att kunna driva ett flertal projekt samtidigt (att ha många bollar i luften).
 • Du har en strategisk fallenhet och erfarenhet samt en stark analytisk förmåga.
 • Du har en förmåga att samarbeta samt att bygga vinnande team.
 • Du har även en förmåga att jobba självständigt och har en styrka i att stå upp för företaget.
Bostadsort
Vi önskar att du bor inom dagspendlings avstånd till Kungshamn och ser det som mycket positivt om du bor eller är flyttbar till Kungshamn med omnejd.

Språk
Flytande kunskaper i svenska och engelska, såväl tal som skrift (krav). Engelska kunskaperna skall vara dokumenterade eller påvisbar erfarenhet av corporate language.

Utbildning

Du är högskoleutbildad ekonomi med relevant inriktning (krav). Tilläggsutbildningar är meriterande.

Tjänsteresor

Uppskattat antal resdagar är ca 15 st per år.

Tillträde och typ av anställning

Tjänsten är en tillsvidare anställning med tillträde snarast möjligt.

Ansökan

Låter det intressant ? skicka isåfall din ansökan snarast möjligt med CV och personligt brev via Stepstone länk. I denna rekrytering samarbetar vi med Robert Pivré och Birn+Partners. Rekryteringsprocessen pågår och sker löpande.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Birn + Partners is an international consulting company specialized in HR services. Our services include Headhunting of key persons from specialists to Top Executives, Onboarding Consulting to managers in a new role, Assessment & Development of your key personnel, and Career Advisory to managers leaving a position in transition for new challenges. Our work is all about passion for people - matching strategy, competence and personality.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga