SJR · Publicerad 12 feb

S:t Eriks Gruppen utvecklar, tillverkar, säljer och levererar Mark-, Tak- och VA-system samt naturstensprodukter till entreprenörer och återförsäljare på den nordiska marknaden. Vi är ca 500 medarbetare vid fabriker och kontor över hela Sverige från Staffanstorp i söder till Piteå i norr. Bolaget har en årsomsättning på drygt 1 miljard. För mer information välkommen till www.steriks.se

S:t Eriks är ett helägt dotterbolag i Volati sedan hösten 2018. Volati är en svensk industrigrupp som idag äger drygt 40 bolag med verksamhet i 16 länder som genererar en årsomsättning på 7 miljarder. Volati investerar i företag som har en beprövad affärsmodell, ledande marknadsandelar samt positiva kassaflöden till rimliga värderingar och vidareutvecklar dessa med fokus på långsiktigt värdeskapande.

Redovisningschef till S:t Eriks
Nu rekryterar vi S:t Eriks nästa redovisningschef. I den här centrala funktionen för koncernens ekonomi får du ansvaret och möjligheten att driva och utveckla redovisningen och ekonomistyrningen i verksamheten. Du rapporterar till CFO och din grupp består av tre duktiga och erfarna medarbetare. I organisationen finns även ett antal controllers som du kommer att ha ett nära samarbete med. I din roll som redovisningschef kommer du även att ha mycket kontakt med ägarbolaget Volati.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Leda och ansvara för utvecklingen av bolagets redovisning och ekonomistyrning
 • Personalansvar för tre medarbetare
 • Ansvara för månads-, kvartals-, och årsbokslut
 • Rapportering och uppföljning
 • Revision och årsredovisning
 • Skattedeklaration för koncernbolag
 • Ansvara för kassaflödesrapporter och analyser
 • Utveckla och förvalta processer och rutiner
 • Kontakt med extern leverantör av löneadministration
 • Administration av tjänstebilar
 • Löpande bokföring för ett antal mindre koncernbolag
Lämplig bakgrund
Vi tror att du är civilekonom eller motsvarande och har ca 5-7 års erfarenhet av kvalificerat arbete med redovisning och ekonomistyrning. Du har erfarenhet av att arbeta med rapportering, bokslut och revision samt erfarenhet av att utveckla processer och rutiner. Vidare har du erfarenhet av personalansvar och det är en fördel om du också har varit delaktig i due dilligence processer. Dina kunskaper i Excel är mycket goda och du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt för tjänsten. Du är strukturerad, noggrann och har en hög analytisk förmåga och kan se både detaljer och helheten. Som person är du kommunikativ, flexibel och pragmatisk samt har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor. Du är prestigelös i ditt arbetssätt och organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt samt sätter upp och håller deadlines.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar S:t Eriks med SJR. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du ansöker snarast. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga