Hogia Industrial Systems AB · Publicerad Igår 14:03

På Hogia Industrial Systems säljer, driftsätter, implementerar och supporterar vi system bland annat inom ekonomi, HR och lön vilka kontinuerligt utvecklas centralt på Hogia. Våra kunder finns i hela Sverige inom transport- och tillverkningsindustrin. Till vårt team som idag består av 13 medarbetare rekryterar vi en ny funktion som vi kallar branschspecialist med fokus på lön.

Din roll
I rollen som branschspecialist samarbetar du tätt med flera kollegor men framförallt med vår driftsättningsansvarig, Emely Johansson som du också rapporterar till. Som branschspecialist/konsult kan du vara med redan vid behovsanalysen med säljare och kund för att sedan göra uppsättningen av lönesystemet och sedermera hålla i utbildningar ute hos kund eller via webben. Ditt arbete är slutfört när driftsättningsansvarig, efter ditt arbete, lämnar över till supporten för fortsatt kontakt med kund Driftsättningsansvarig är projektledaren för dina processer, har kontakt med kunden och leder in dig när du som specialist inom lön kan tillföra mest kundvärde. Du behöver känna stort ansvar för din leverans av både uppsättning och utbildning även om ni inom bolaget har gemensamt kundansvar.

Tjänsten är placerad i Stenungsund men du förutsätts se resande som naturligt och vid vissa tillfällen även med övernattningar (ca sex gånger i månaden).

Dina erfarenheter och kompetenser
Vi tror att du är en nyfiken och öppen person med eget driv och initiativförmåga. I rollen trivs du bäst om du tycker om att arbeta i projektform, får använda dina pedagogiska färdigheter och träffa mycket människor - både inom Hogia men också ute hos kund.

För att lyckas och må bra i rollen är det viktigt att du har erfarenhet av hela löneprocessen för att på ett konsultativt sätt kunna hjälpa våra kunder, sätta upp systemet på ett korrekt sätt samt hålla i utbildningar på ett pedagogiskt sätt. Förutom lönekunskaper behöver du ha haft någon form av kundorienterad roll och därmed stor vana av att möta olika typer av människor i varierande sammanhang.

Vid sidan av dina praktiska erfarenheter behöver du ha någon relevant teoretisk utbildning med dig, vara flytande i svenska språket, ha kunskap om något lönesystem samt inneha B-körkort. Ett stort intresse för teknik ser vi som en hygienfaktor eftersom vi är ett IT-bolag och starkt meriterande är om du har kunskap i kollektivavtalet IF Metall.

Vårt erbjudande
Vi jobbar långsiktigt i allt vi gör, när vi utvecklar produkter, medarbetare och relationer till kunder. Vi är måna om att skapa en miljö där medarbetare får ta ett tydligt ansvar med stora möjligheter till utveckling. Vi tror att vi presterar bäst när vi är raka och tydliga i vår kommunikation och våra ansvarsområden, att vi vågar ta för oss men även att be om hjälp. Vi arbetar systematiskt med utbildning, uppföljning och coachning och lär av varandra i en prestigelös miljö. Vi hjälps åt helt enkelt. Tillsammans vidareutvecklar och bygger vi vår verksamhet i små steg. Så har vi gjort sedan starten för 38 år sedan. Idag är vi 650 anställda i Hogiagruppen och har som mål att vara 700 anställda år 2020.

Om Hogia-gruppen
Hogia utvecklar, säljer och supportar programvaror och IT-system för företag som effektivt vill fokusera på sina verksamheter i stället för krånglig och tidsödande administration. Vi erbjuder allt från mindre bokföringsprogram för enmansföretaget till kompletta, branschspecifika IT-lösningar och system för exempelvis kollektivtrafik, åkerier, revisionsbyråer, fastighetsbolag och butikskedjor. I Hogiagruppen finns 27 operativa bolag, som vart och ett verkar inom ett väl definierat verksamhetsområde. Vår organisationsform bygger uttalat på småskalighet och entreprenörsanda. Företagskulturen skapar engagerade medarbetare. Tillsammans ger vi våra kunder de bästa tänkbara affärslösningarna. Hogia startade sin verksamhet 1980 i Stenungsund. I dag har den familjeägda koncernen kontor i Norden och Storbritannien och 650 medarbetare. Mer information om Hogia finns på www.hogia.se

Har vi fångat ditt intresse?
Vi samarbetar med Wise Professionals i denna rekrytering och du är varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Alexandra Emilsson (0739-61 30 63, alexandra.emilsson@wise.se) för specifika frågor gällande rollen eller processen.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod i våra kunduppdrag. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad kompetensförsörjning. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process.

Sista ansökningsdag är 2018-10-24 men urval kommer att ske löpande och därmed kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdag - sök därför redan idag.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
24 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Löner & Förmåner

Inga fler liknande jobb tillgängliga