A-Train · Publicerad 30 apr 2021

Söker du en arbetsplats där laget går före jaget? Här kommer du att arbeta i en samarbetsorienterad och välfungerande arbetsmiljö, där du får en bred och omväxlande roll som Finance Manager. A-Train äger och driver Arlanda Express, snabbtåget mellan Stockholm Central och Arlanda Flygplats. De söker en redovisningskunnig, prestigelös och förändringsdriven ekonom till sin ekonomifunktion.

Som Finance Manager har du det övergripande ansvaret för redovisning, bokslut, konsolidering och rapportering. Teamet och funktionen fungerar mycket väl, men det finns visst moderniseringsbehov när det kommer till rutiner och processer. Du kommer att vara ansvarig för att driva frågor kring digitalisering, automatisering och effektivisering. Tjänsten innebär personalansvar över 2 ekonomer och du rapporterar till CFO. Har du förmåga att se vad som kan bli bättre och vet hur du går till väga för att skapa förändring? Är du en teamspelare som trivs med att jobba operativt? Då kan du vara den vi söker!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Ansvar för den löpande redovisningen och avstämningarna
 • Ansvar för månads- och årsbokslut för A-Train AB och ägarbolagen Portare 1 AB och Portare 2 AB
 • Rapportering till alla intressenter (ledning, ägare, banker, transportstyrelse etc)
 • Skatt och moms
 • Analys av kassaflöde, kostnads- och resultatutfall
 • Koncernredovisning av koncernens 3 bolag
 • Ta fram ekonomiska analyser och ekonomisk uppföljning
 • Budgetarbete
 • Årsredovisning enligt K3
 • Personal- och arbetsledande ansvar för 2 medarbetare
 • Vidareutveckla och digitalisera ekonomifunktionens processer och rutiner
 • Kontakt med ägarna i löpande finansiella frågor


Kvalifikationer och erfarenhet:

A-Train söker dig med högskole- eller universitetsutbildning, som har jobbat minst 5 år med kvalificerad redovisning och som är trygg i bokslutsprocessen. Vi ser gärna att du är Redovisningschef idag eller Redovisningsansvarig och vill ta nästa steg. En annan lämplig bakgrund kan vara att komma från revision och nu sikta på en linjeroll. Det är meriterande med erfarenhet av personalansvar eller någon form av arbetsledande erfarenhet, som t ex teamledare eller projektledare. Du har god förståelse för ekonomiflödet och vet hur system kan användas för att effektivisera och kvalitetssäkra processer inom redovisning och bokföring. Du uttrycker dig utan problem i tal och skrift på engelska och svenska.

Personliga egenskaper:

För att trivas på A-Train tror vi att du har en prestigelös syn på ditt arbete. Att hjälpa dina kollegor och be om hjälp när du behöver, är naturligt för dig. Du uppskattar en platt organisation där samarbete och planering är nyckelord. Du har en förmåga att se, initiera och genomföra förändring och förbättring i din vardag och uppskattar en varierande roll.

Vad erbjuder A-Train dig?

Hos A-Train blir du del av en personlig och familjär organisation, som sätter kvalitet i fokus, såväl mot sina resenärer som sina medarbetare. Här trivs medarbetare och tenderar att stanna länge inom bolaget. Välkommen till en trevlig arbetsplats hos en arbetsgivare som förstår vikten av balans mellan arbete och fritid. Vi sitter i nytt, fint kontor i World Trade Center. För rätt person finns det på sikt goda utvecklingsmöjligheter.

Placeringsort: Stockholm

Om A-Train:

Arlanda Express ägs och drivs av A-Train AB. När banan stod klar hösten 1999 överlämnades anläggningen till staten. I gengäld leasar nu A-Train AB tillbaka Arlandabanan med en exklusiv koncession, dvs. rätten att köra tågtrafiken fram till år 2050. Verksamheten drivs helt och hållet på marknadsmässig grund. Ägarbolaget heter Portare 1 AB. Portare ägs av State Super, Sunsuper och Ginko Tree, två australienska och en kinesisk investeringsfond. Bolaget omsätter ca 900 miljoner och har ca 200 medarbetare.

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Martin Nyström på 070- 166 08 11 eller Annika Vermunt, 070-166 08 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: "Finance Manager", "Finance", "Manager"
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga