AB Sagax · Publicerad 18 sept

AB Sagax söker en redovisningschef till huvudkontoret i Stockholm. Som redovisningschef kommer du att ansvara för bokslutsarbetet samt leda ett team om 5 personer. AB Sagax är ett snabbt växande fastighetsbolag som är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Bolaget äger fastigheter i sex europeiska länder och har kontor i fyra av dessa länder. Som redovisningschef kommer du att rapportera till Ekonomichefen. Du kommer att arbeta på AB Sagax kontor vid Engelbrektsplan mitt i centrala Stockholm och vara en del av en ekonomifunktion med flera medarbetare som ansvarar för redovisning, rapportering och controlling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Redovisningschef:
 • Leda, styra och kvalitetssäkra arbetet med ett team om 5 personer på redovisning
 • Helhetsansvar för bokslutsprocessen
 • Driva och ansvara för systemfrågor inom redovisning
 • Deklarationer och momsredovisning
 • Cash-managementfrågor
 • Utbilda och coacha dotterbolagen inom systemfrågor
 • Driva och initiera projekt inom redovisningsområdet
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig med högskoleexamen inom redovisning eller kvalificerad yrkesutbildning inom redovisning och med ca 10 års erfarenhet från arbete med månadsbokslut. Du har tidigare medverkat vid upprättande av årsbokslut. Har du tidigare erfarenhet av fastighetsbranschen är det ett plus, men inget krav. Du har tidigare arbetat i en roll där du fått systemkunskaper kopplat till redovisning och det är ett plus om du har agerat i en beställarroll kopplat till system. Du har goda kunskaper inom Excel och har du tidigare arbetat i Visma Business och/eller FastNet är detta meriterande. Vidare kommunicerar du obehindrat både på svenska och engelska i tal samt skrift.

Personliga egenskaper

För att passa i rollen som redovisningschef är det av högsta vikt att du prioriterar och värderar noggrannhet i ditt arbete. Du är systematisk och arbetar med tydlig struktur, samtidigt som du kan lyfta blicken och se till organisationens behov. Du har ett prestigelöst förhållningssätt till ditt arbete. Hos Sagax är lagarbete uppskattat och det förväntas att Du gör det lilla extra för att hjälpa dina kollegor. Sagax är ett bolag med korta beslutsvägar och det är viktigt att Du trivs i en miljö där bolagets bästa alltid prioriteras. Företagskulturen är stark och intresset för bolagets utveckling är stort bland medarbetarna.

Placeringsort: Stockholm

Om AB Sagax

AB Sagax är ett fastighetsbolag med affärsidé att investera i kommersiella fastigheter främst inom segmentet lager och lätt industri. Sagax fastighetsinnehav per 30 juni 2018 uppgick till 2 670 000 kvadratmeter fördelat på 498 fastigheter. AB Sagax (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Bolaget äger fastigheter i Sverige, Finland, Frankrike, Nederländerna, Danmark och Tyskland. Bolaget har totalt 58 anställda i Stockholm, Helsingfors, Paris och Rotterdam. Huvudkontoret med ca 30 medarbetare är beläget vid Engelbrektsplan i centrala Stockholm. Mer information finns på www.sagax.se.

Som redovisningschef på AB Sagax erbjuds Du:
 • En professionell arbetsmiljö som präglas av entreprenörskap.
 • En bolagskultur med stark intern gemenskap.
 • En organisation där du har goda möjligheter att påverka Dina arbetsrutiner.
 • En del iett framgångsrikt och snabbt växande bolag inom fastighetsbranschen.
I denna rekryteringsprocess samarbetar AB Sagax med Meritmind. För mer information är Du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Casper Båge von Sivers på 070-029 11 41. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka in Din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan Du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med Din ansökan!

Sökord: Accountant, Senior accountant, Sr. accountant, Financial accountant, Financial controller, Finance control, Accounting controller, Accounting specialist, FP&A, Controller, redovisningsekonom, junior redovisningsekonom, jr. Redovisningsekonom, redovisare, senior redovisningsekonom, redovisningsansvarig, redovisningsspecialist, finansiell controller, Business analyst, analyst, Senior analyst, Sr. Analyst, Controller, Business Controller, Junior controller, Jr. controller, Pricing controller, Market controller, Sales controller, Financial controller, Reporting controller, Audit, verksamhetscontroller, analytiker, affärscontroller, kalkylerare, omvärldsbevakning, koncerncontroller, koncernredovisning
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef