AB Strängbetong · Publicerad 6 okt 2020

Lockas du av att komma till ett bolag där det händer mycket och där du får vara med och påverka och förändra? Arbetar du idag som Financial Controller och vill gå vidare inom Business Control? Eller är du Business Controller idag och vill ha en roll där du får ta ansvar för ekonomin för två av våra funktioner? Då ska du söka rollen som Business Controller på Strängbetong!

Detta söker vi
Till Consolis Strängbetong söker vi en engagerad och driven Business Controller som kommer att arbeta mycket nära två funktionschefer (som i sin tur sitter i ledningsgruppen) och stötta dem i affärsnära controllingarbete. Strängbetong är marknadsledande och arbetar med att tillverka och montera betongstommar och har bl a tillverkat stommarna i Malmö Arena, Nya Malmö Stadion, Emporia och Friends Arena.

I rollen som Business Controller kommer du ansvara för uppföljning, analys och rapportering för funktionerna konstruktion och montage inom Strängbetong. Här får du möjlighet att ta ansvar för ekonomin för två av våra funktioner och du kommer att få driva utvecklings- och förbättringsarbete av de rutiner och processer som är centrala för den affärsstödjande rapporteringen. Du kommer även att delta i ledningsgruppsmöten för båda funktionerna.

I rollen kommer du att ha många kontaktytor inom organisationen och du kommer agera affärstöd till verksamhetens chefer i ekonomiska frågor samt kommunicera finansiell information internt. Du kommer även arbeta med att utbilda chefer och kollegor inom funktionerna i ekonomi, vilket gör att rollen passar extra bra om du är kommunikativ och gillar att påverka.

Du är placerad på Strängbetongs huvudkontor i Stockholm på Gjörwellsgatan 30 och rapporterar direkt till CFO.

Dina arbetsuppgifter

Som Business Controller kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara:
  • Ansvara för uppföljning, analys och rapportering av funktionsresultat samt relaterat bokslutsarbete
  • Uppföljning och analys av nyckeltal för funktionerna
  • Budget- och prognosarbete samt utveckling/förbättring av dessa processer
  • Kostnads- och lönsamhetsanalyser
  • Aktivt delta i och/eller driva löpande processutveckling och effektiviseringsarbete av ekonomiska processer kopplade till konstruktion och montage.
  • Stötta och utbilda chefer inom ekonomi samt agera bollplank mot intressenter i verksamheten avseende ekonomirelaterade frågor
Din profil
Du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Därefter har du ca 5 års arbetslivserfarenhet. Du har en förståelse för grunderna inom redovisning och vi tror att du i dagsläget arbetar som Financial Controller eller Business Controller. Har du erfarenhet från en bygg- eller konstruktionsbranschen så är detta meriterande, men inget krav.

Du som person
Som person är du driven, målfokuserad och lockas av att arbeta i en snabbrörlig verksamhet. I och med att det händer mycket inom organisationen så är det även viktigt att du kan prioritera och förstår vikten av kommunikation. Vidare söker vi dig som är bra på att utveckla processer och som har en god problemlösningsförmåga. Eftersom du kommer att ha många kontaktytor inom organisationen är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och att du har lätt för att skapa goda relationer. Då du kommer att få mycket eget ansvar är det också bra om du har ”skinn på näsan” och kan stå på dig när det behövs.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Strängbetong med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Frida Olsson, tfn 073 388 22 62 eller Anna Abrahamsson, tfn 070 691 01 35.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Strängbetong är Sveriges ledande stombyggsföretag och vår vision är att skapa de vackraste, mest innovativa och hållbara samhällsmiljöerna i Sverige. Vi bygger allt från bostäder och kontor till parkeringshus, hallar och arenor. Strängbetong har idag sju produktionsenheter och elva kontor runtom i Sverige. Med sina 950 medarbetare har Strängbetong en årlig produktion om ca 500 000 ton betongelement och omsätter ca 2,4 miljarder. Huvudkontoret finns i Stockholm. Strängbetong ingår i Consoliskoncernen som har 11 000 anställda och omsätter ca 15 miljarder SEK. Läs mer på strangbetong.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller , Revision

Inga fler liknande jobb tillgängliga