AB Svenska Wavin · Publicerad 2 sept 2021

Om rollen och om oss:
Wavin söker en Technical Sales engineer som gillar och drivs av att bidra till vår framgång i att bli en ledande aktör inom affärsområdet ICS - Indoor Climate Solutions. Vi söker dig som är hungrig på att ta dig an nya utmaningar samt ha roligt under tiden. Du får möjlighet att arbeta på ett välkänt internationellt företag med ett engagerat team.

I Rollen som Technical sales engineer kommer du kombinerat med din tekniska kompetens och med högt affärsmannaskap att hjälpa våra kunder med ett tryggt och effektivt byggande, samtidigt som vi tillhandhåller vår slutanvändare med ett behagligt inomhusklimat. Syftet är att ligga i framkant och vidareutveckla vår Indoor Climate Solutions produktportfölj i Sverige och Norge med i första hand fokus på Underfloor Heating. Utveckling och strategier, projektledning, teknisk rådgivning och systematiska uppföljningar i våra processer - även utifrån ett kostnadsperspektiv - är en naturlig del av arbetet.

Huvudsakliga ansvarsområden:
 • Tillsammans med teamet upprätta marknadsstrategi för produktsegmentet Underfloor Heating.
 • Säkerställa förståelse för kundernas behov som ett led i vår produktutveckling och våra lanseringar.
 • Du förstår vikten av att följa specifikationer/krav inom branschen och ligger i framkant kring hur de ska appliceras på våra lösningar.
 • Vägleda och stötta säljteamet för att säkerställa att våra mål uppnås när det gäller kundnöjdhet, tillväxt och lönsamhet.
 • Upprätta och hantera den lokala prissättningsstrukturen inför produktlanseringar och nya innovativa lösningar.
 • Teknisk kontaktperson för säljteamet och kunder.
 • Vara en god ambassadör för konceptet Building Design (CAD, BIM Revit, masterdata) till kunder i samarbete med vårt säljteam och samordning med SSC - Shared Service Center.
För att lyckas med uppdraget behöver du vara driven, ha ett starkt tekniskt intresse och entreprenöriellt sinne. Det tillsammans med en stor dos struktur och planering kommer att vara nyckeln till framgång. Som person har du förmågan att följa upp samt är lyhörd. Du tar ansvar för kundens utmaning, gillar samverkan och trivs med att arbeta självständigt. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet. Är du dessutom en riktigt god kommunikatör som har förmåga att skapa förtroendefulla relationer på alla nivåer önskar vi att du söker denna tjänst. Du talar och skriver engelska flytande. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Vidare tror vi att du har
 • Relevant akademisk examen, ingenjörsutbildning eller motsvarande kunskaper t.ex. VVS-ingenjör
 • Ett par års erfarenhet av att ha arbetat i en liknande roll
 • Erfarenhet inom relevant affärsområde med tekniska lösningar är starkt meriterande
 • Goda tekniska kunskaper och erfarenhet av att leda projekt samt arbete med ständiga förbättringar är meriterande
Vad kan Wavin erbjuda dig?
Wavin erbjuder ett spännande, omväxlande och utmanande arbete i en internationell miljö. Här kommer du in i en spännande förändringsbenägen organisation med glatt engagerat team. Wavin är drivande i utvecklingen till ett bättre och mer flexibelt samhälle genom vårt erbjudande av lösningar.

Du utgår ifrån hemmakontor och vi ser med fördel att du bor i närheten av huvudkontoret i Kjula, Eskilstuna. Bor du på annan lämplig destination är vi naturligtvis öppna för det då du som person är viktigare för oss än val av placeringsort. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

I denna rekrytering samarbetar vi med Kristin Selander på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla intervjuer kommer under rådande omständigheter ske via video - med ett fysiskt möte med slutkandidat innan anställning. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga