AMF · Publicerad 5 sept

AMF befinner sig mitt i en förändringsresa på väg från ett stordatorsystem till ett standardiserat försäkringssystem, Inca, som utvecklas tillsammans med andra kunder. Det ställer högre krav på framförhållning och helhetssyn. IT behöver komma med tidigare i utvecklingsprocessen för att säkerställa att de lösningar som tas fram går mot AMFs långsiktiga systemstrategi. AMF söker därför en person som kan vara med och bidra till så att IT-utvecklingen blir mer kostnadseffektiv och möter AMFs behov.
Skicka din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande

Om tjänsten

Som Kravanalytiker är din främsta uppgift att strukturera och genomföra arbetet för att få fram en gemensam kravbild av behoven och därmed säkerställa bra och kostnadseffektiva lösningar som möter AMFs behov. Du ansvarar för att facilitera projekt och uppdrag inom IT för att fånga krav och få fram vilka system som påverkas. Du kommer att jobba i nära samarbete med bl a systemarkitekter, de olika teamen inom IT, projektledare, testledare och användarna av försäkringssystemen.

Om rollen

AMFs IT-avdelning består av ca 100 medarbetare och är en del av enheten Försäkring. Avdelningen är uppdelad i fyra grupper och som Kravanalytiker blir du en del av IT-Försäkringssystem, som består av ett 30-tal personer. I gruppen jobbar det förvaltningsledare, teamledare, testledare/testare och systemutvecklare som tillsammans ansvarar för utveckling och förvaltning av försäkringssystemen samt krav och test. I objektet ingår olika system bl a Inca som är ett standardsystem som är utvecklat för pension, sparande och försäkring.

Som Kravanalytiker kommer du att vara med i utvecklingen avseende ITs kravfångst. Utgående från verksamhetsprocesserna och behoven kommer du tillsammans med systemarkitekter, projektledare, beställare och testledare jobba i de tidiga faserna i Utvecklingsprocessen för att fånga kraven. Tillsammans med teamen bryter du ner större utvecklingsinitiativ till mindre delar så att de blir greppbara.

Kvalifikationer
  • Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom IT eller motsvarande relevant kompetens.
  • Goda kunskaper inom kravhantering
  • Van workshopledare/facilitator med fokus på visualisering
  • God kännedom om utvecklingsprocessen med tyngdpunkt på kompetens inom krav
  • Erfarenhet av att arbeta tvärfunktionellt
  • God kunskap om olika arbetssätt t ex agilt
Utöver ovanstående krav är det meriterande om du har kännedom om processer/funktioner inom försäkrings -och/eller tjänstepensionsområdet samterfarenhet av Inca-systemet.

Personliga egenskaper:
Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, d v s du är trygg i dig själv, har en god social förmåga och lätt får med dig människor. Då AMF befinner sig i en förändringsresa är det viktigt att du är självgående och trivs med och har god förmåga att arbeta i förändring. Du är en god lagspelare som visar respekt och är lyhörd och smidig i samarbete med andra. Vi ser även att du delar AMFs värderingar om hög etik, ömsesidiga principer (all vinst till kunderna) och alltid sätter kundens intressen främst.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
22 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga