Academic Work · Publicerad 31 maj 2021

Information om uppdraget

Vår kultur går mycket ut på samarbete och att dela med sig av sin kunskap. Alla här är otroligt duktiga på det de gör, nivån är hög, men man måste också vara ödmjuk. Det är ingen idé att komma in och säga att du är superbäst, om du inte vill spela i ett lag. Lagkänsla är alltså en uppskattad egenskap hos oss. Sedan ska man tycka om BI och gilla att utvecklas. Att hela tiden vilja leverera och utmana sig inom olika branscher och tycka om att dagligen stöta på nya utmaningar. Eva Chrona, VD på Climber

Climber är idag Europas ledande Qlik-partner med ca 90 medarbetare fördelade på sex kontor i Stockholm, Malmö, London, Köpenhamn, Helsingfors och Enschede. Kontoret i Stockholm ligger centralt, i en av Hötorgsskraporna. På 13:e våningen med en härligt utsikt över stora delar av Stockholm, jobbar ett fyrtiotal kollegor med blandade roller.

Climber är en fartfylld och flexibel arbetsplats med högt i tak där du enkelt kombinerar liv och arbetsliv. Kollegorna består av ett aktivt gäng som trivs med varandra och gärna gör saker tillsammans. Hos Climber varvas fredagsfrukostar, AWs, löpteknikträning och lunchbowling med månadsmöten och kvartalsvisa utbildningsdagar. En av årets höjdpunkter är Company Meeting, där alla kollegor samlas för en gemensam kickoff någonstans i Europa. Utöver detta erbjuds du såklart ett konkurrenskraftigt anställningspaket i ett finansiellt stabilt bolag.

Arbetsuppgifter

Det är skillnad på att tro och att veta. Det kan räcka med intuition för att förändra något, men det behövs fakta för att göra rätt förändringar. I strömmen av data som genereras i och kring ett modernt företag finns svaren på hur verksamheten kan drivas på ett bättre sätt. Där finns underlag för nya tjänster, produkter och affärsmöjligheter.Climber gör den kunskapen synlig och tillgänglig för alla, så att våra kunder själva kan utforska och analysera just den information de behöver -när de vill.

Som Business Intelligence-konsult hos Climber hjälper du kunder att förstå hur deras verksamhet går och mår, och hur den kan bli ännu bättre. Ett BI-projekt är alltid en resa där verksamhetsförståelse, lyhördhet och ett nära samarbete med kund är lika viktiga beståndsdelar. Majoriteten av affärerna sker i Qlik Sense och du arbetar alltid i team ute hos kunderna. Du är den som tillför teknisk kompetens till gruppen, står för gränssnittet och att urskilja rätt information i kundens olika system och datakällor.

Vi söker dig som
 • Har en akademisk utbildning inom relevant område
 • Har minst 2 års erfarenhet av arbete som t.ex. Controller, Planner, Business Analyst eller liknande
 • Har ett starkt tekniskt intresse och förståelse för SQL
 • Har arbetat med avancerad Excel och förståelse för analys och budget
 • Är obehindrad i det svenska och engelska språket i tal och skrift
Det är meriterande om du:
 • Har arbetat med Qlik tidigare
 • Har utvecklat i något budget/prognossystem
För att passa in i denna roll behöver du vara en analytisk och kommunikativ problemlösare med höga ambitioner, som är lyhörd inför kundens förväntan men samtidigt vågar ifrågasätta och utmana för att lösningen ska bli den allra bästa. Varför är sannolikt ett ord du använder frekvent idag. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och lätt att samarbeta med. Det är också viktigt att du är adaptiv och triggas av nya förutsättningar i en värld av ständigt pågående projekt. Frihet under ansvar är både Climbers och din melodi. Om du drivs av att ständigt lära dig mer och utvecklas, både som person och i din roll, kommer du att trivas hos Climber.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: 13e våningen i 1a Hötorgsskrapan i centrala Stockholm
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Climbers önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga