Academic Work · Publicerad 6 juni 2021

Vill du få chansen att arbeta i ett stort internationellt företag vars stora mål är att göra livet lättare för miljontals människor? Schibsted är nu i behov av dig som studerat IT eller teknik, vill arbeta med drift och övervakning av deras interna system samt har ett intresse för incidenthantering. Ingen dag blir tråkig i din roll som NOC-tekniker eftersom arbetetsuppgifterna kommer vara väldigt varierande. Din arbetsplats kommer ligga Centralt i Stockolm och därifrån kommer du få ha kontakt med människor världen över. För dig som visar framfötterna finns goda chanser att senare bli överrekryterad och klättra i karriären inom företaget.

Information om uppdraget

I rollen som NOC-tekniker med inriktning på Major Incident-processen arbetar du med utveckling, dokumentation och utbildning av processen. Du samarbetar mellan bolag och plattformar i olika länder inom Schibstedkoncernen. Det kan även ibland innebära arbete i skift i NOC-tekniker-rollen där du arbetar med drift och övervakning av IT-system för Schibsteds interna kunder, både i Sverige och globalt.

Du kommer att leda inledningsdelen av den operativa IT-krishanteringen. Vidare kommer du att driva mindre projekt för NOC:s räkning, ta emot dokumentation och kravställa gentemot interna systemägare. Du kommer även få agera 2nd line support på ärenden som eskaleras från servicedesk. Rollen är mycket varierande och passar dig som vill arbeta brett och lära dig mycket om många olika IT-discipliner.

Arbetet kommer främst att vara dagtid mellan 08:00-17:00.

Vid tillfällen kan arbetspass skifta mellan dag, kväll och natt där du arbetar sju dagar följt av sju dagar ledigt. Arbetspassen kan se ut som följande: 7 x 06:00-15:30, 7 x fripass, 7 x 21:00-06:30, 7 x fripass, 7 x 13:00-22:00, 7 x fripass.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom IT eller teknik, eller motsvarande erfarenhet
 • Har goda kunskaper inom Linux.
 • Har kunskap i Mac OS, smartphones, nätverk, PC.
 • Tidigare erfarenhet eller har insikt i Major Incident-processer
 • Har förståelse för AD,VMWare och Web.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.
Det är meriterande om du kan programmering eller scripting.

Som person är du lättlärd och tar initiativ för att snabbt utvecklas på arbetsplatsen och lägger strukturerat upp ditt arbetssätt då man ibland leder inledningsdelen av den operativa IT-krishanteringen för en global koncern med närmare 100 bolag.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid.
 • Placering: Centrala Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Schibsteds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Support

Inga fler liknande jobb tillgängliga