Acando · Publicerad 16 aug

Vi söker en kunnig Business Controller med erfarenhet av tjänsteförsäljning till controllerteamet för den svenska affärsverksamheten inom Acando. Som Business Controller ansvarar du för uppföljning och analys inom ett eller flera affärsområden. Du deltar i affärsområdets ledningsgrupp och stöttar affärsområdeschef med ekonomiskt stöd såväl i uppföljning som i affärsbeslut. I samband med månadsbokslut ansvara du som Business Controller för den operativa rapporteringen till verksamheten och genomför uppföljningsmöten inom affärsområdet. Du kan också bli involverad i den operativa affärsverksamheten och bidra med ditt stöd i offertarbeten och projektuppföljningar. Du arbetar även nära dina kollegor inom controllergruppen där du kontinuerligt arbetar med förbättringar av processer och systemstöd inom finansområdet. Tjänsten rapporterar till controllerchefen och är placerad på Vasagatan 16 i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Uppföljning och analys inom ett eller flera affärsområden
 • Beslutsunderlag/Business case
 • Analys av kund- och projektlönsamhet
 • Budget och prognosarbete
 • Kvalitetssäkring och delaktig i bokslut
 • Ad hoc analyser
 • Aktivt delta i affärsområdets ledningsgrupp
 • Utveckla och förbättra processer, rutiner och verktyg tillsammans med övriga inom finansområdet
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har akademisk examen eller annan relevant eftergymnasial utbildning och som har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet inom uppföljning och analys. Du får gärna ha erfarenhet från tjänstebranscher och gärna med projektuppföljning. Vi söker någon med goda IT-kunskaper och en avancerad användare av Excel. Erfarenheter av Qlikview är ett plus, likaså arbete med Maconomy samt BPC (budget) men inget krav.

Personliga egenskaper

Business Controllern stöttar framförallt olika affärsområdeschefer och kommer att ha många kontakter inom koncernen vilket ställer krav på den kommunikativa och pedagogiska förmågan. För att trivas och vara framgångsrik i rollen är du en person som har ett stort engagemang och ser en stolthet i att leverera kvalitet. Du är analytisk och har en god förmåga att se helheten men kan också analysera frågor och bryta ned dem i sina beståndsdelar när det krävs. Det kommer att ställas krav på självgående och flexibelt arbetssätt och att du trivs med att arbeta i en organisation med högt tempo. Du är van att agera som bollplank till beslutsfattare och är lösningsorienterad i ditt tankesätt.

Placeringsort: Stockholm

Acando erbjuder:

På Acando är våra medarbetare vår framgång, och vi strävar efter att vara den bästa arbetsgivaren inom konsultbranschen. Vi erbjuder personlig och yrkesmässig utveckling i form av Acando Academy - mentorskapsprogram och utbildningar inom ledarskap, konsultverktyg så väl som det senaste inom våra fokusområden. Vår företagskultur präglas av uppmuntran, samarbete och medmänsklighet. Det är högt i tak och finns alltid utrymme för att fånga upp och lyfta initiativ och nya idéer. Vi tror på att mångfald gör oss mer effektiva och kreativa och arbetar aktivt med frågan, varje dag. På Acando blir du en del av en familjär och dynamisk atmosfär, och du får tillgång till ett unikt nätverk av erfarna kollegor - och naturligtvis spännande uppdrag och kunder.

Om Acando:

Acando är konsultbolaget som med lika delar teknisk spetskompetens och insikt i mänskliga beteenden - innoverar, effektiviserar och mobiliserar organisationer till hållbar förändring. Våra kunder finns inom alla branscher och är en mix av stora globala aktörer såväl som medelstora regionala företag. Vi agerar på en nordeuropeisk marknad med kontor i Sverige, Finland, Norge, Tyskland och Lettland och vi är sammantaget 1 900 medarbetare. Acandos erbjudanden är fokuserade på verkligt resultat och värdet för kunden. Ett värde som uppnås genom en kombination av hela Acandos kompetens kombinerat med långsiktig relation med kunden. För att kunna leverera Acandos höga kvalitet i alla faser av projekt finns väletablerade metoder och verktyg. Den nordiska marknaden är huvudsakligen byggd av många mindre till medelstora lokala IT- och managementkonsultbolag samt ett fåtal stora globala leverantörer med outsourcingfokus. Acando är den enda svenska aktören med tillräckligt bred kompetens och storlek inom affärssystem, management och digitala lösningar för att framgångsrikt kunna konkurrera med de stora internationella aktörerna i komplexa projektgenomföranden. Acandos erbjudande är indelat i fyra huvudområden, Digital, Consulting, Enterprise och Applikation Services.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Acando med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm070-712 9808. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Controller, Business controller, Area controller, Junior controller, Jr. controller, Sales controller, Division controller, Project controller, Financial controller, Reporting controller, FP&A, verksamhetscontroller, verksamhetsekonom, divisionsansvarig, affärsområdescontroller, KPI
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga