Advice Executive Search · Publicerad 15 feb

Chef - Intressepolitiska avdelningen

Villaägarna är en rikstäckande konsument- och intresseorganisation för alla med eget hus. Man är partipolitiskt oberoende och arbetar utan eget vinstintresse. Löftet till marknaden: "Ditt hus, vårt intresse" och en vision om att alla ska kunna förverkliga sina småhusdrömmar och påverka den lokala boendemiljön.

Beskrivning av arbetsuppgifter

Rollen som chef över intressepolitiska avdelningen innebär personalansvar för tre medarbetare. Villaägarna bevakar medlemmarnas intressen och är språkrör i frågor som rör småhusägare. Chefen för intressepolitiken ansvarar för att driva de intressepolitiska frågorna inom områden som energi, boendeekonomi och trygghet och säkerhet. Vissa frågor är mer lokala, dessa drivs ofta centralt, men i nära samarbete med regioner och föreningar. Det kan vara frågor som rör avfall, tomträtter, gatukostnader och enskilda avlopp.

Villaägarna är ofta remissinstans och chefen författar även remissyttranden. Omvärldsbevakning och kontakt med politiker ingår också i chefens ansvarsområde. Vidare skriver chefen debattinlägg och är tillsammans med övriga medarbetare på avdelningen talesperson i intressepolitiska frågor och har kontakt med media.

Gruppen består av kunniga medarbetare med kompetens inom boendeekonomi, energi, samhällspolitiska analyser och juridik. Stort upparbetat medialt kontaktnät och politisk kompetens finns.

Utbildning, färdigheter och personliga egenskaper

För att trivas och lyckas i tjänsten som chef över den intressepolitiska avdelningen krävs en eftergymnasial utbildning inom samhällsvetenskap eller ekonomi. Till exempel statskunskap, nationalekonomi, kommunikation eller statistik. Vidare behöver du ha 5–10 års arbetslivserfarenhet från opinionsbildning, påverkansfrågor och/eller kommunikation.

Har du dessutom arbetat inom en politisk organisation, varit ledarskribent eller arbetat med analyser av omvärldsbevakning betraktas detta som meriterande. Så också en kommersiell bakgrund och vana av statistiska analyser.

För att trivas och lyckas i rollen som chef över intressepolitiska avdelningen krävs en vidsynt och kommunikativ strateg. Analytisk förmåga samt ett flexibelt förhållningssätt är viktiga egenskaper. Så också mediala färdigheter och relationsskapande personlighet. Vidare är förståelse för den politiska och mediala processen,
PR-känsla och skribentegenskaper nyckelfaktorer för att lyckas i tjänsten.

Krav;

Eftergymnasialutbildning inom samhällsvetenskap eller ekonomi

5 –10 års relevant arbetslivserfarenhet

Meriterande;

Politisk eller kommersiell bakgrund

Erfarenhet av statistik och analys

Omvärldsbevakning

Ledarerfarenhet

Ansökan

Låter det intressant? Ansök via länken: http://www.advice-es.com/uppdrag/chef-intressepolitik/
Sista ansökningsdatum är 28 februari,
2018. Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart du kan. Vid frågor hör av dig till Sanna Andersson Hamrén på telefonnummer 0768351447 alt. via mail på sah@advice-es.com.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Advice Executive Search är ett väletablerat svenskt chefsrekryteringsföretag med kontor på Kungsgatan i centrala Stockholm. Företaget startades av en grupp erfarna konsulter för 15 år sedan och har sedan dess blivit ett av Sveriges ledande chefsrekryteringsföretag. Våra team genomför strategiska rekryteringar för svenska företag och organisationer. Våra konsulter har djup förankring i svenskt näringsliv.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga