Aftonbladet · Publicerad 3 feb 2020

Aftonbladets kultursidor hör till de mest lästa i Norden. Dessutom är Aftonbladet Kultur en av de mest engagerande - och ibland den mest omdiskuterade - kultursidan i Sverige. I ett medielandskap dominerat av borgerlig opinionsbildning sticker Aftonbladet Kultur också ut som en radikal och modig kultursida, som slår vakt om yttrandefriheten och som vågar ta ställning. Redaktionen bevakar det svenska tänkandet, kulturlivet i stort och smått och behandlar de aktuella samhällsfrågorna. Aftonbladets kulturredaktion har funnits ända sedan Aftonbladet grundades 1830. Den 25 augusti 1994 publicerade kulturen sina första artiklar online, som internetpionjärer i Sverige. Aftonbladet Kultur har alltid och ska alltid utmana, aldrig stryka medhårs.

Rollen
 • Du har idéer om och hjälper till att driva utvecklingsarbetet på Aftonbladet Kultur mot en ännu starkare digital position
 • Du bidrar till den långsiktiga planeringen och det dagliga redaktionella arbetet, med idéarbete, utlägg och redaktörskap
 • Du skriver ofta själv och har en tydlig egen röst
 • Du tycker om att uttrycka dig i andra format, som podcast eller video
 • Du är redaktör för ett antal skribenter med djupa ämneskunskaper.
 • Du är beredd att företräda Aftonbladet Kultur i externa sammanhang.
Vem är du?

Vi tror att du som söker har bred erfarenhet inom flera av följande områden:
 • kulturjournalistik och stilistik
 • digital journalistik, som sociala medier, podcast och nyhetsbrev
 • redaktörsskap
 • djupa kunskaper om litteratur
 • djupa kunskaper om nätkultur och techsamhället
Vi ser att du är en säker stilist med en egen röst, en tydlig viljeriktning, ett personligt engagemang i kulturfrågorna och en vilja att stå upp i samtalet om de stora samhällsfrågorna, även när det blåser. Du är prestationsinriktad och lockas av Aftonbladets starka position och möjlighet att göra avtryck.

Sista ansökningsdag är den 21/2. Rekryteringsprocessen kommer innehålla ett personlighetstest samt bakgrundskontroll på slutkandidat. Vi jobbar med löpande urval.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Aftonbladet är svenska folkets primära nyhetskälla som varje dag når omkring 3,5 miljoner läsare och tittare, via mobila plattformar, webben, online video och som papperstidning. 250 000 svenskar är i dag prenumeranter på Aftonbladet Plus. Varje dygn publiceras omkring 500 artiklar, men också ett stort antal video-inslag och tv-program.

Aftonbladet bevakar Sverige och världen och är ofta på plats och rapporterar direkt vid stora nyhetshändelser. Breaking News är en av de bärande delarna i vår journalistik och online video en integrerad del av nyhetsredaktionen. Stor vikt läggs också vid daglig agenda-journalistik, granskningar och gräv, underhållning, sport och livsstils-journalistik.

Tidningen grundades 1830 av Lars Johan Hierta och ägs i dag av den norska mediekoncernen Schibsted (91 procent) och Landsorganisationen, LO, (9 procent).
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
21 feb 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Journalistik

Inga fler liknande jobb tillgängliga