Aftonbladet · Publicerad 24 nov 2021

Vill du leda ett snabbt växande område på Skandinaviens största mediehus? Bra, för nu söker Aftonbladet en ny podcastchef som kommer att ansvara för en poddverksamhet som uppvisat en stark tillväxt och som nu är redo att ta nästa steg.

I rollen ingår ett helhetsansvar för en framåtlutad redaktion som tillsammans bygger en position på den svenska podcastmarknaden. Ditt jobb blir att se till att Aftonbladet fortsätter att ligga i framkant när det kommer till ljud, både ur ett journalistiskt och ett affärsmässigt perspektiv. Du jobbar både strategiskt och operativt och du sitter ofta tillsammans med teamet och funderar hur vi kan fortsätta växa våra poddar. Vi ser gärna att du söker rollen även om du inte anser att du har all nödvändig erfarenhet då vi gärna vill se att våra medarbetare utvecklas och då vi beroende på din profil kan stötta dig inom vissa områden.

Du ska leda ca tio medarbetare fram mot nya höjder affärsmässigt - både ur ett annons- och ur ett prenumerationsperspektiv, samtidigt som du ska kunna utveckla vårt innehåll. Du har även ett budgetansvar för Aftonbladets podcastsatsning. Idag har vi fler än tio aktiva poddar - där flera ligger i topp 20 bland Sveriges kommersiella poddar. Vi samarbetar även aktivt med vårt systerbolag PodMe och du kommer att hålla i den dialogen. Du jobbar även mot produktteamet för att driva en allt bättre användarupplevelse och ser till att samarbetet löper bra med de största externa poddplattformarna.

Vi söker dig som:
 • Har goda kunskaper om podcastmarknaden, i Sverige och internationellt, både ur ett annons-, prenumerations- och ett innehållsperspektiv
 • Är van vid att leda ett redaktionellt innehållsarbete
 • Du är vana att fatta kommersiella beslut och förhandla
 • Har ett starkt analytiskt och strategiskt sinne
 • Är en duktig kommunikatör och är entusiasmerande
 • Är självgående och förmår ta egna beslut
 • Har en känsla för hur man kan få allt fler lyssnare för både nya och existerande poddar
 • Är en trygg ledare och uppskattad medarbetare
 • Kan prioritera och arbetsfördela samtidigt som du utvecklar dina medarbetare
Det är extra meriterande om:
 • Du har erfarenhet från mediebolag
 • Har vana av att jobba i en matrisorganisation
 • Har tidigare erfarenhet av att jobba med ljudproduktion
 • Är en van köpare av redaktionellt innehåll
Om ansökan:

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start omgående/enligt överenskommelse. Vi kommer att intervjua löpande för denna position, så om du känner att du vill vara en del av vårt team, sök nu direkt! I ansökan bifoga CV, personligt brev samt projekt/sajt som du arbetat med. Sista dag för ansökan är 8/12.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Aftonbladet är svenska folkets primära nyhetskälla som varje dag når omkring 3,6 miljoner läsare och tittare, via mobila plattformar, webben, online video och som papperstidning. 250 000 svenskar är i dag prenumeranter på Aftonbladet Plus. Varje dygn publiceras omkring 500 artiklar, men också ett stort antal videoinslag och tv-program.

Aftonbladet bevakar Sverige och världen och är ofta på plats och rapporterar direkt vid stora nyhetshändelser. Breaking News är en av de bärande delarna i vår journalistik och online video en integrerad del av nyhetsredaktionen. Stor vikt läggs också vid daglig agenda-journalistik, granskningar och gräv, underhållning, sport och livsstils-journalistik.

Tidningen grundades 1830 av Lars Johan Hierta och ägs i dag av den norska mediekoncernen Schibsted (91 procent) och Landsorganisationen, LO, (9 procent).
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
8 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Journalistik

Inga fler liknande jobb tillgängliga